Liga Campionilor

Cele mai interesante 10 lucruri după finala Ligii cîștigată de Barcelona

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 07 iunie 2015

Barcelona a ajuns la cea de-a 5-a Ligă a Campionilor cîștigată în istorie după ce a învins-o în finală pe Juventus, scor 3-1.

GSP.ro vă propune cele mai interesante 10 lucruri după finala de aseară.

1. Ronaldo egalul lui Messi și al lui Neymar
Messi n-a marcat vreun gol în jocul cu Juventus și a ratat ocazia de a deveni golgheterul Ligii. Însă colegul său Neymar a punctat și l-a egalat pe argentinian în topul goleadorilor din acest an cu 10 reușite. La egalitate de goluri marcate se află și Cristiano Ronaldo.

2. Comparația veteranilor Xavi - Pirlo
Cei mai experimentați jucători din cele două echipe au fost de departe Pirlo, la Juventus, și Xavi, la Barcelona. Italianul n-a reușit să egaleze performanța ibericului în ceea ce privește numărul de Ligi cîștigate. Astfel, Xavi a ajuns la 4 cupe cu urechi cîștigate, iar Pirlo a rămas la două. 

3. Primul chilian al catalanilor cîștigător de Ligă
Deși a fost rezerva portarului Ter Stegen, Claudio Bravo va fi și el trecut în istoria Barcelonei ca fiind cîștigător al Ligii. Astfel, goalkeeperul devine primul chilian care cucerește cel mai important trofeu european cu formația catalană.

4. Tripla pentru a doua oară
Barcelona a reuşit să realizeze "tripla" pentru a doua oară în în istoria sa, după ce în acest sezon a cîştigat campionatul şi Cupa Spaniei, iar acum s-a impus în finala Ligii Campionilor cu Juventus Torino. FC Barcelona a mai reuşit această performanţă şi în 2009.

5. Enrique egalul lui Guardiola la debut
Luis Enrique l-a egalat pe Pep Guardiola, care și el a făcut tripla în chiar anul său de debut la Barcelona. Enrique are deja cifre mai bune decît fostul său coleg de echipă: are mai multe victorii, mai puține înfrîngeri, mai multe goluri marcate și mai puține primite.

6. Xavi, ultimul meci sub culorile blau-grana
Mijlocașul Barcelonei care a făcut istorie în cei 24 de ani în care a cîștigat 25 de trofee a intrat în minutul 78 în locul lui Iniesta și a bifat oficial ultimul joc pentru formația catalană.

7. Barça,  coșmarul lui Evra
Fundașul lui Juve a bifat aseară cea de-a 4-a finală de Ligă pierdută în cariera sa, dintre care trei în fața Barcelonei. A reușit să cîștige o singură dată cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, în 2007-2008.

8. Regina Europei a zdrobit campioanele
Barcelona a cîștigat Liga Campionilor după ce s-a înfruntat în toate meciurile din Ligă cu campioanele celor mai puternice țări din Europa. În finală catalanii au întîlnit campioana Italiei, în semifinală campioana Germaniei, în "sferturi" campioana Franței, iar în "optimi" campioana Angliei. Totodată, Barcelona a terminat pe locul 1 într-o grupă în care a jucat împotriva campioanelor Franței, Olandei și Ciprului.

9. Barcelona păstrează trofeul
Barcelona a cîștigat pentru a cincea oară trofeul UEFA Champions League. Astfel, catalanii pot păstra trofeul, pentru prima dată în istorie. Catalanii au mai cucerit trofeul în 1992, 2006, 2009 și 2011.

Regulile UEFA spun că fiecare echipă care cîștigă de cel puțin cinci ori trofeul sau de trei ori consecutiv poate păstra trofeul.
În prezent, singurele echipe care au cucerit de cel puțin cinci ori trofeul sînt Real Madrid (10), AC Milan (7), Liverpool (5), Bayern Munchen (5) și Barcelona (5).

10. Neymar a făcut deja istorie în tricoul Barcelonei
Brazilianul de 23 de ani a marcat în finala cu Juve și a devenit al optulea jucător care a cîștigat Copa Libertadores și Liga Campionilor, reușind totodată să devină al doilea care a înscris în ambele finale ale celor două competiții. În 2011 a dat gol pentru Santos.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.