Liga 2

Blat pe WhatsApp » Un arbitru a denunţat o tentativă de trucare a unui meci din ultima etapă din L3

Alex Lulea, jucătorul care l-a contactat pe arbitru

Articol de Justin Gafiuc  —  Tuesday 9th of June 2015 12:00

Delegat la partida Roşiori - Vişina 3-0, Andrei Moriță a fost contactat de un fost coleg, jucător la Cîmpulung, Alex Lulea, care i-ar fi cerut să-i blocheze pe oaspeţi, rivalii muscelenilor la retrogradare. Dosarul e în lucru la FRF.

Finalul Ligii a 3-a a adus pe masa comisiilor federale o tentativă de trucare a ierarhiei finale în Seria III, în lupta pentru evitarea retrogradării. Iar cazul a ieşit la iveală în urma unui denunţ făcut la CCA de arbitrul ploieştean Andrei Moroiţă, fiul antrenorului de box Ion Moroiţă, omul care l-a descoperit pe "Rechinul" Adrian Diaconu.

Foşti colegi de cameră

"Centralul" a condus întîlnirea Sporting Roşiori - Vişina Nouă 3-0. Surse GSP spun că, anterior partidei, Moroiţă a fost contactat de Alexandru Lulea, jucător la Cîmpulung Muscel şi fost coleg de cameră cu arbitrul la Tîrgovişte, pe vremea cînd ambii erau fotbalişti.

Discuţia ar fi avut loc pe WhatsApp, iar Lulea i-ar fi cerut amicului său să facă de aşa natură încît oaspeţii de la Vişina Nouă să nu cîştige şi să ajute astfel indirect formaţia din Cîmpulung.

Înaintea ultimei etape, situaţia la retrogradare era însă şi mai încurcată. Trei formaţii se luptau să evite un loc retrogradabil: Vişina Nouă 29p, CS Podari 29p, Cîmpulung 26p. Pentru ca trupa musceleană să scape pe criteriul rezultatelor directe, trebuia să obţină victoria în runda finală, acasă, cu Titu, Vişina să piardă la Roşiori, iar Podariul să scoată măcar un punct în deplasare la liderul Chindia Tîrgovişte.

"A fost caterincă!"

Lulea explică: "A fost o caterincă, domn'e! Nu mai aveam nici o treabă cu cei de la Cîmpulung. Fusesem suspendat în urmă cu cîteva etape şi apoi scos din lot. În ce calitate să-l abordez pe Andrei?! Noi vorbeam săptămînal, aveam glumele noastre, nu ştiu ce l-a apucat să mă bage la înaintare. I-am zis doar «Frate, vezi să fii corect acolo!»".

CCA are altă versiune: "Arbitrul a informat comisia cu privire la faptul că a fost contactat, anterior desfăşurării meciului, de un jucător de fotbal pentru a i se propune influenţarea rezultatului. CCA a comunicat Comisiei de Integritate FRF, iar speţa urmează să fie pe ordinea de zi a Comisiei de Disciplină".

Finalmente, clubul din Cîmpulung a retrogradat  în L4, departajarea făcîndu-se printr-un clasament în trei, în care muscelenii au fost devansaţi de Vişina şi Podari.

"Am jucat corect, ne-am văzut de treabă. E adevărat că, înaintea partidei, jucătorul Marian Rada m-a informat că a fost contactat de portarul de la Vişina, care se interesa dacă pot lua un punct la Roşiori. L-am considerat un caz izolat, fără o propunere concretă. Nu i-am dat importanţă"
Gabriel Vlădulescu, preşedinte Roşiori

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.