Liga 1

EXCLUSIV Dinamo negociază cu un fost portar din Liga 1! A fost dorit şi de Steaua

Articol de Victor Vrînceanu  —  duminică, 14 iunie 2015

Mircea Rednic încearcă să îl convingă pe fostul portar al Vasluiului să vină în Ştefan cel Mare. Lituanianul ezită să dea un răspuns din cauza insolvenţei

După negocierile eşuate cu Peterson Pecanha şi concedierea titularului din sezonul trecut, Traian Marc, "cîinii" şi-au mutat atenţia către un portar cu experienţă în Liga 1. Este vorba de fostul portar al celor de la Vaslui, din perioada 2010-2014, Vytautas Cerniauskas.

Goalkeeper-ul lituanian în vîrstă de 26 de ani a jucat în ultimul an la Korona Kielce, în Polonia, după ce în vara lui 2014 a plecat de la echipa lui Porumboiu. Contractul acestuia cu echipa poloneză expiră peste două săptămîni şi Mircea Rednic speră să îl aducă gratis în Ştefan cel Mare, mai ales că lituanianul doreşte să se lupte pentru trofee, iar actuala sa echipă nu poate ridica astfel de pretenţii.

Contract mult peste medie

Cerniauskas ezită să dea un răspuns clar, fiind nemulţumit de faptul că Dinamo este în insolvenţă şi nu va putea să joace în Europa. Conform surselor Gazetei, Rednic i-ar fi promis conaţionalului lui Arlauskis că va face tot ce îi stă în putinţă să îi ofere un salariu foarte bun, cererea portarului fiind cifrată undeva în jurul a 10.000 de euro pe lună.

Deşi suma pare exorbitantă faţă de plafonul salarial de 5.000 de euro impus în ultima perioadă în Ştefan cel Mare, tehnicianul lui Dinamo a reuşit să îl convingă pe patronul Ionuţ Negoiţă să facă o excepţie. Boss-ul de la RIN a acceptat, fiind încîntat de faptul că Vytautas are doar 26 de ani şi astfel poate fi un produs bun de export în viitor, spre deosebire de Pecanha, de exemplu. În privinţa brazilianului, Negoiţă a fost de neclintit în privinţa salariului, considerînd că nu poate să îşi amortizeze investiţia printr-un viitor transfer, portarul Petrolului avînd 35 de ani.

2 selecțiiare Cerniauskas la naționala Lituaniei. Acesta a mai bifat și 12 selecții pentru reprezentativa U21 a țării sale

54 de meciuria bifat Cerniauskas în Liga 1, toate pentru Vaslui

500.000 €valorează Cerniauskas, conform transfermarkt.de

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.