Nationala

Jurnaliștii britanici au fost impresionați de paradele lui Tătărușanu: ”El ține România pe primul loc”

Articol de Sebastian Culea  —  luni, 15 iunie 2015

Presa din Insulă pune egalul de la Belfast pe seama goalkeeperului român, care a avut o prestație excelentă

"Tătărușanu s-a asigurat că rămînem pe locul secund", anunță Belfast Telegraph. Tătărușanu a reuşit nu mai puțin de cinci intervenții importante sîmbătă seară, care au avut ca efect menținerea "tricolorilor" în fruntea grupei F.

Dacă în prima parte a jocului a scos incredibil de sub bară lovitura de cap al lui Evans, pe final partida s-a transformat într-un duel Irlanda de Nord -Tătărușanu. Cu un joc modest al fotbaliștilor români, portarul Fiorentinei s-a făcut remarcat și România a obținut primul punct din istorie pe "Windsor Park".

"I-a dat peste cap"

Goalkeeperul de 29 ani a făcut senzație în Insulă după ce Lafferty, Norwood și Davies au fost neputincioși în fața porții "tricolorilor" și a trezit superlative în presă.

"Incredibil Tătărușanu! Irlanda de Nord merita cele trei puncte, însă goalkeeperul român i-a dat peste cap toate planurile lui O'Neill", au scris și cei de la The Frontier Post.

Ne salvează portarii

Același Tătărușanu a închis buturile și în victoria de la Atena, Grecia - România 0-1, tot după cîteva parade de excepție. Pantilimon își trece și el numele pe lista MVP-urilor din preliminarii, după partida cu Insulele Feroe, cînd "tricolorii" au avut probleme serioase și s-au impus la limită.

Cu toate acestea, mulți i-au reproșat lui Ciprian golul încasat pe teren propriu, în egalul cu Ungaria, 1-1, unicul primit de către selecționata României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.