Hochei

Dinastia ”Șoimilor”! Chicago Blackhawks a cîștigat a treia Cupă Stanley din ultimele 6 sezoane

Duncan Keith, MVP-ul finalei, și trofeul

Articol de Oana Duşmănescu  —  Wednesday 17th of June 2015 12:00

Chicago Blackhawks au cîștigat campionatul nord-american de hochei pe gheață. Este a treia Cupă Stanley din ultimele 6 sezoane.

Echipa din Chicago nu a așteptat să ajungă pînă în meciul al șaptelea al finalei cu Tampa Bay Lightning. A rezolvat această ediție a celui mai puternic campionat de hochei al lumii în partida cu numărul 6, trecînd cu 2-0 de adversari pe gheață și cu 4-2 la scorul general.

Golurile ultimei partide au fost înscrise de Patrick Kane și Duncan Keith, iar presa americană vorbește deja despre instalarea dinastiei Blackhawks în NHL, care are 3 trofee supreme cîștigate în 6 sezoane, celelalte două datînd din 2010 și 2013.

Acestea sînt însă doar victoriile recente, pentru că hocheiștii din Chicago mai au în palmares trei titluri, cele din 1934, 1938 și 1961.

Un fundaș, MVP

Keith, fundașul celor de la Blackhawks, a fost desemnat MVP-ul playoff-ului NHL. În ultimul meci a jucat 30 de minute și a marcat un gol, iar la final a intrat pe gheață cu fiul său, Colton, în vîrstă de 2 ani. Duncan Keith este cel de-al nouălea om din apărare din istorie care cucerește trofeul ConnSmythe.

"Tot ce îmi doresc este să mai am parte de astfel de momente superbe. Este un trofeu individual, dar nu l-aș fi primit fără ajutorul minunaților colegi de echipă. Sînt mîndru să fiu unul dintre oamenii aceștia care fac orice ca să ieșim învingători", a declarat MVP-ul acestui final de sezon.

Rezultatele meciurilor finalei

3 iunie Tampa Bay-Chicago 1-2
6 iunie Tampa Bay-Chicago 4-3
8 iunie Chicago-Tampa Bay 2-3
10 iunie Chicago-Tampa Bay 2-1
13 iunie Tampa Bay-Chicago  1-2
15 iunie Chicago-Tampa Bay 2-0
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.