Ajuns la 27 de ani, Andrei Ionescu, mijlocașul despre care se spunea că e "Micul Balaci", iar Gigi Becali credea că va obține milioane bune de euro de pe urma lui, nu mai impresionează pe nimeni.
Fotbalistul a rezistat 22 de meciuri la Naft Al Janoob, o echipă din orașul Basra din Irak. Deși a reușit să marcheze și un gol, românul s-a despărțit de comun acord cu cei din conducerea formației irakiane.
"Ne-am calificat în play-off, sîntem pe locul doi, mai aveam trei meciuri de disputat, iar locul 1 duce în Asia Cup. Dar, am decis cu cei din conducere să încheiem colaborarea pe cale amiabilă. Campionatul se întrerupe pentru o lună și jumătate, pentru că urmează Ramadanul și deja îmi era foarte greu.
În opt luni am venit o singură dată în Europa. Este foarte cald în această perioadă, peste 45 grade, antrenamentele ar fi fost diferite acum și de aceea am decis să revin acasă. Sper ca echipa să se impună în aceste trei jocuri și să cîștige campionatul, le țin pumnii", a spus Ionescu citat de Digisport.
Fostul jucător al Stelei a povestit și cum a decis să meargă să joace în Irak: "Eu, după perioada din Ungaria, de la Ferencvaros, am făcut o operație. Perioada de transferuri în Europa expirase, iar agentul meu mi-a pus în față mai multe oferte, majoritatea din Asia. De exemplu, nu am avut recomandări prea bune despre Arabia Saudită, mai era ceva din Qatar, dar am decis să merg în Irak, mai ales că era o experiență nouă și pînă la urmă s-a dovedit a fi plăcută".
Andrei Ionescu a spus despre fotbalul irakian că e apropiat valoric cu cel din Liga 1 și recunoaște că nu-i pare rău de decizia de a juca acolo.
"A fost o surpiză mare și pentru mine. Stadioanele sînt pline, la derby-uri am avut și 25.000 de suporteri. Calitatea fotbalului este destul de bună, cred că primele trei-patru echipe din Irak ar fi în prima jumătate a clasamentului de la noi. Nu-mi pare rău de alegerea făcută.
Prima ligă are două grupe pe criterii geografice cu cîte 10 echipe, primele patru merg în play-off. Dacă voi fi întrebat, recomand cu plăcere Irakul, dar numai dacă poți trece ușor peste căldură și cultura lor", a mai spus Ionescu.
{{text}}