Nationala

Adio, domn profesor! » Selecţionerul României la Mondialul din Mexic va fi înmormîntat marți

+3 Foto
Niculescu și-a trăit bătrînețile într-un apartament din centrul Bucureștiului // Foto: Alex Nicodim

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Sunday 21st of June 2015 12:00

Niculescu s-a stins din viaţă ieri, în locuinţa sa din Bucureşti, la vîrsta de 93 de ani.

Bolnav de o bună bucată de vreme, antrenorul Angelo Niculescu a decedat ieri, în jurul prînzului. Căzuse la pat din luna februarie a acestui an şi nu îşi mai recunoştea deloc familia sau apropiații.

Născut la Craiova pe 1 octombrie 1921, Niculescu a avut un CV excelent ca antrenor, reuşind să cîştige două titluri de campion al României cu Dinamo, în 1955 şi în 1965, și Cupa României în 1964. El a performat și la "națională", reușind să califice reprezentativa la un turneu final de Campionat Mondial după o pauză de 32 de ani.

Niculescu a rămas un personaj controversat după ce-a decis să nu-l folosească nici un minut la Mondialele din Mexic pe Nicolae Dobrin. În urmă cu 4 ani, el a explicat motivul într-un interviu în revista Historia: "Dobrin a venit în Mexic ca să se distreze şi să se simtă bine. Pleca noaptea la băută și se întorcea dimineaţa. Cum să apelez la el în condițiile astea?!".

Trupul neînsuflețit al lui nea Angelo va fi depus la capela cimitirului Ghencea, iar înmormîntarea va avea loc marți, după ora 12:00.

"Asta e, măcar să apucam toți 90 de ani. La toți ne vine rîndul... Nea Angelo m-a ajutat mult, cînd m-a chemat la «națională»"
Rică Răducanu

"O pierdere fantastică. Nu mai sîntem la prima tinerețe și știm ce înseamnă suferința. Îi vom păstra și educația pe care ne-a dat-o, era un om echilibrat, un tehnician extraordinar, un om venit din altă lume!"
Cornel Dinu

93 de jocuria bifat Niculescu ca jucător în prima divizie, reuşind să înscrie 3 goluri. A evoluat la FC Craiova, Carmen București, Ciocanul București și Dinamo

8 echipe l-au avut pe Angelo antrenor principal: Dinamo, CCA, Tractorul Braşov, Sportul, Poli Timişoara, SC Bacău, U Cluj şi Oţelul Galaţi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.