Liga 2

Se știe cînd încep Liga a 2-a și a 3-a! Detalii despre sistemul competițional + surpriză în privința drepturilor TV

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 06 iulie 2015

Ediția de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a va începe la 29 august, o decizie în ceea ce privește disputarea într-un sistem cu una sau două serii urmînd a se lua după 20 iulie, termenul limită de înscriere a echipelor.

"Am fixat datele ediției 2015-2016 pentru Liga a II-a și a III-a. Așadar, Liga a II-a va începe la 29 august, iar Liga a III-a în 28 - 29 august, pentru că echipele din acest eșalon au posibilitatea de a juca meciurile la cerere și vinerea", a spus Burleanu conform Mediafax. 

Președintele susține disputarea Ligii a II-a într-o singură serie, dar este convins că grupările vor dori menținerea a două a serii și în sezonul următor.

"O să avem o întîlnire în perioada imediat următoare, dar mă gîndesc la faptul că majoritatea cluburilor de Liga a II-a împărtășesc ideea de a avea două serii în noul sezon.

Punctul meu de vedere este public de acum un an. Am spus că pentru a crește gradul de interes al ligii secunde avem neapărată nevoie de o reorganizare a sistemului competițional, dar nu numai. Salvarea Ligii a II-a nu constă numai în reducerea numărului de echipe pentru a avea o singură serie, ci și la o strategie pentru Liga a II-a.

Vrem să vedem dacă reușim să organizăm o licitație pentru drepturile TV pentru Liga a II-a. Pentru că azi drepturile TV aparțin individual cluburilor și pentru a organiza o licitație acestea trebuie cedate către FRF", a precizat oficialul FRF.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.