Liga 1

Forbes anunță ce a scris Gazeta pe 14 mai » Dezastru în Liga 1! Doar două cluburi pe profit. Echipele cu cele mai mari pierderi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 07 iulie 2015

Echipele de fotbal din Liga 1 sînt organizate juridic în societăți comerciale și în asociații sportive. De aici, modul diferit de raportare al bilanțurilor financiare la Ministerul Finanțelor Publice.

Forbes a analizat situația financiară a cluburilor din Liga 1 în anul 2014 și a tras aceleași concluzii la care au ajuns și reporterii Gazetei în urmă cu aproape două luni. (Detalii aici)

FC „Steaua” București S.A. e de departe ce mai profitabilă societate comercială. Pe profit mai e doar Fotbal Club Viitorul S.A..

Au avut pierderi societățile: Dinamo 1948 S.A. (1,33 milioane de euro), Fotbal Club Petrolul S.A. (1,37 milioane de euro), Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. (7,18 milioane de euro) și CS U Craiova S.A. (4,05 milioane de euro).

Steaua, în scădere totuși

Echipa finanțată de Gigi Becali a avut cea mai mare cifră de afaceri în 2014, 23,16 milioane de euro, în scădere însă cu 37% față de anul 2013. Totul a fost cauzat de ratarea calificării în UEFA Champions League.

Profitul net raportat a fost de 4,88 milioane euro, mai mic cu 58,8% față de anul precendent.

De remarcat e și faptul că Steaua avea datorii de 625.862 de euro, cele mai mici dintre echipele din Liga care sînt societăți comerciale.

VENITURI TOTALE ÎN LIGA 1

 

DATORII TOTALE

CREANȚE

PROFIT / PIERDERI

CIFRA DE AFACERI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.