Liga 1

UPDATE Transferul numărul 8 » Abraham a semnat azi cu ”cîinii” şi a fost prezentat oficial

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 08 iulie 2015

Dinamo a continuat campania de achiziții, aducînd un goal-keeper, aceasta și fiindcă Vytautas Cerniauskas nu e sută la sută refăcut medical. S-a renunțat la Brac.

16:30

UPDATE: "Cîinii" l-au prezentat oficial pe portarul Gabriel Abraham. Acesta s-a fotografiat alături de tricoul de joc al formaţiei.

13:40

UPDATE: Portarul Gabriel Abraham a semnat un contract pe patru ani cu formaţia Dinamo.

Ştirea iniţială:

Numărătoarea inversă pînă la startul campionatului a început, dar "cîinii" continuă să facă transferuri. Mircea Rednic și Dinu Gheorghe au anunțat că un fundaș stînga și un atacant sînt țintele principale ale roș-albilor, dar, pînă la definitivarea situației celor doi, Dinamo a mai adus un portar.

Ieri, așa cum a anunțat gsp.ro, bucureștenii au ajuns la un acord cu Gabriel Abraham, 24 de ani, ultima oară la Oțelul.

Două motive au condus la tranzacție:

  1. Cerniauskas încă se resimte după problemele la mîna dreaptă, nu este refăcut sută la sută;
  2. S-a renunțat la Brac, ex-CSU Craiova, venit în probe în Italia, așa cum Gazeta Sporturilor anunțase din week-end.

Abraham a făcut parte din echipa gălățeană în ediția 2010/'11, cînd dunărenii au ieșit campioni. În primăvară, goal-keeperul s-a afirmat în victoriile pe care Oțelul le-a repurtat, în deplasare, cu Steaua (2-1) și cu ASA Tîrgu-Mureș (2-1).

De fapt, din 11 meciuri în ediția trecută în care Abraham a fost în poarta gălățenilor, formația a fost învinsă doar de 4 ori. Gabriel va începe antrenamentele sub comanda lui Mircea Rednic.

150.000 €este cota lui Abraham pe transfermarkt.de

14 goluriîn 11 meciuri a încasat portarul între buturile Oțelului

7 jucătoriau fost rezolvați, în afară de Abraham: portarul Cerniauskas, fundașii Corbu, Feussi și Mevlja, mijlocașii Van Haaren și Vojnovici și atacantul Himcinschi

Alte știri despre Dinamo:

Toți banii odată

Karabukspor îl vrea pe Alexe, doar că oferta formației din liga secundă turcă nu este pe placul "cîinilor". "Dacă este o propunere serioasă, să se plătească toți banii odată, fiindcă suma respectivă am putea s-o reinvestim pentru aducerea unui alt atacant de top", au comentat roș-albii. Marius a ajuns la un acord cu "otomanii", însă Karabukspor vrea să ofere 200.000 de euro acum și încă pe atît la iarnă. Dacă va plăti toată suma, într-o singură tranșă, Alexe va ajunge lîngă Liviu Antal, fostul gălățean, la Karabukspor.

Mulemo, timp de gîndire

Fundașul stînga Landry Mulemo, 28 de ani, a solicitat încă o săptămînă să se gîndească dacă vine în România sau nu. Apărătorul belgiano-congolez nu este convins pe deplin că-l poate ajuta o experiență în Liga 1, de aceea le-a transmis dinamoviștilor că vrea să studieze profund situația.

Un maghiar în teste

Fundașul lateral Daniel Svab, 24 de ani, a efectuat ieri vizita medicală și se va pregăti sub comanda lui Mircea Rednic, urmînd ca antrenorul să decidă dacă jucătorul va fi transferat. Svab a evoluat ultima oară în liga secundă ungară, la Mezokovesd-Zsory, dar a prins și un sezon, 2013/'14, la Energie Cottbus, în Zweite Bundesliga. Fost internațional Under 21 al maghiarilor, Svab a jucat în țara sa pentru Ferencvaros și Gyor.

Mîine, echipamentul

"Cîinii" își vor prezenta mîine tricourile cu care vor aborda viitorul sezon. Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat de luna trecută, Dinamo va avea primul echipament roșu, cu o dungă laterală albă, unul similar celui purtat de "naționala" Braziliei în urmă cu un an. Al doilea rînd de tricouri este de culoare albă, iar al treilea negru.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.