Campionate

Suspendat pe viață! FIFA s-a debarasat definitiv de Chuck Blazer, fostul membru în CEx implicat în numeroase acte de corupție

Articol de Aurelian Botezatu  —  Friday 10th of July 2015 12:00

Americanul în vîrstă de 70 de ani și-a recunoscut în 2011 vinovăția și a cooperat apoi cu autoritățile americane, contribuind la recenta punere sub acuzare a 14 oficiali FIFA

Chuck Blazer nu mai îndeplinește nici o funcție în fotbal de doi ani. Dar Comisia de Etică a forului mondial a decis să-l suspende pe viață abia ieri, deși americanul în vîrstă de 70 de ani și-a recunoscut demult implicarea în diferite acte de corupție cît a lucrat ca secretar general CONCACAF (1990-2011) și ca membru în CEx FIFA (1996-2013).

Arestat în 2011, Blazer a admis în fața autorităților SUA că a luat mită la votarea gazdelor CM 1998 și 2010, dar și la acordarea drepturilor TV pentru Gold Cup. Iar ca să scape de închisoare, a lucrat apoi sub acoperire pentru Departamentul de Justiție în investigațiile cu privire la corupția din cadrul FIFA, contribuind la recenta punere sub acuzare a 14 oficiali ai forului mondial.

"Cît timp a îndeplinit funcții oficiale la FIFA și CONCACAF, Blazer a încălcat regulile de conduită, fiind implicat în luare de mită și spălare de bani"
Comunicat al Comisiei de Etică FIFA

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.