Box

Surpriză în lumea boxului! Ce a decis Carl Froch! Anunțul a fost făcut azi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 14 iulie 2015

Boxerul britanic Carl Froch, care i-a luat lui Lucian Bute centura IBF, şi-a anunţat retragerea din activitate la vîrsta de 38 de ani, informează bbc.co.uk.

"Nu mi-a rămas nimic de demonstrat şi moştenirea mea vorbeşte de la sine. Sînt extraordinar de mîndru de ceea ce am realizat în box, dar acum este momentul să pun mănuşile în cui. Nu a fost o decizie uşoară, dar nici atît de dificilă cum ar crede lumea.

Săptămîna trecută am făcut 38 de ani. Mă dor articulațiile și oasele. Dacă ar exista dorinţă, aş putea lupta din nou, dar nu mai există motivaţie", a declarat Froch.

Boxerul britanic este cvadruplu campion mondial la categoria supermijlocie, de două ori la versiunea WBC şi cîte o dată la versiunile IBF şi WBA. În 13 ani de carieră profesionistă, el a cîştigat 33 din cele 35 de meciuri disputate, impunîndu-se de 24 de ori prin KO. Danezul Mikkel Kessler în 2010 şi americanul Andre Ward în 2011 sînt singurii care l-au învins pe Froch. Însă acesta din urmă şi-a luat revanşa în faţa lui Kessler în 2013.

Ultimul meci pe care l-a disputat Froch a fost în mai 2014, cînd l-a învins pe compatriotul său George Grove, pe Stadionul Wembley, în faţa a 80.000 de spectatori.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.