Tenis

Pe urme proprii » Monica NIculescu s-a calificat ieri în a doua semifinală a lui 2015

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  sâmbătă, 18 iulie 2015

Monica Niculescu a învins-o ieri pe Andreea Mitu cu 4-6, 6-0, 6-2 şi şi-a egalat performanţa de anul trecut, de la Bucureşti

Victoriile aduc încredere. E o frază uzată în tenis, dar exact asta i se întîmplă Monicăi Niculescu în zilele acestea. După finala de la Nottingham şi optimile de finală la Wimbledon, ea s-a calificat ieri în semifinalele turneului de la Bucureşti. Iarbă, zgură, ea pare că a găsit formula magică pentru picioare cît mai proaspete pe orice suprafaţă.

Un pic de oboseală s-a ivit însă în primul set din partida cu Andreea Mitu. "Aveam picioarele blocate, am resimţit faptul că am adormit foarte tîrziu joi seară, în jur de ora unu. Am fost şi foarte tăcută, eu care de obicei ţip", a spus Monica. Toate aceste stări plus temperatura ridicată şi jocul foarte bun al Andreei Mitu au dus la un 6-4 în favoarea celei care ajungea în optimi de finală la Roland Garros. Monica era pregătită însă pentru încă o luptă titanică.

"M-am aşezat pe bancă şi mi-am spus că trebuie să schimb ceva, că trebuie să încerc să fac jocul pe care l-am făcut în meciul cu Teliana Pereira. În principiu să vin la fileu, să fac ceva diferit, deşi Andreea joacă altfel, loveşte puternic şi plat", a povestit Monica.

Ego-ul Monicăi

Monologul interior a ajutat-o, la fel şi picioarele, un pic şi Andreea, care s-a văzut prinsă înt-o pînză de lovituri aşa cum numai Monica reuşeşte. Al doilea set s-a scurs repede, cu 6-0. Echilibrul părea că se va restabili în decisiv cu Andreea mai agresivă, reuşind să cîştige pe serviciul adversarei. Nu a fost timp de desprindere pentru că Niculescu a revenit rapid.

În game-ul al şaselea a reuşit din nou break-ul, apoi l-a dublat şi în cel de-al optulea pentru a încheia partida cu 4-6, 6-0, 6-2. O nouă calificare în semifinalele turneului de la Bucureşti, acolo unde anul trecut a fost învinsă de Simona Halep, favorita principală. Povestea se repetă în 2015, cînd o întîlneşte pe Sara Errani, cap se serie unu. "Va fi un meci greu, Sarei îi place mult zgura, a făcut finală şi semifinale la Roland Garros. Anul trecut ne-am întîlnit la Doha şi a fost un meci dur. E foarte puternică din punct de vedere fizic, luptă la fel de mult ca mine. Sper să mă recuperez cît mai bine pentru că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu pentru a putea trece de ea", a spus Monica.

3-1e scorul întîlnirilor directe între Errani și Niculescu, italianca reușind să cîștige ultimele trei dispute

11.300 €și-a asigurat Monica pentru prezența în semifinale, la București, plus 110 puncte WTA

Aproape şapte ore pe teren

Monica Niculescu a adunat în trei meciuri la Bucureşti 6 ore şi 45 de minute de joc. "Mă mai ţin picioarele. Am avut numai meciuri lungi, eu îmi doresc să joc partide de două seturi, dar şi acelea ţin mult. Chiar m-am uitat la cît a durat cel cu Teliana Pereira şi ai fi zis că e puţin, dar a ţinut o oră şi patruzeci şi unu de minute", a spus Niculescu. Pentru a reduce din oboseală, Monica face o baie de gheaţă după fiecare meci. În primul tur, ea a jucat cu Ana Bogdan două ore şi 58 de minute, în turul al doilea cu Teliana Pereira 1 oră şi 41 de minute, iar ieri, cu Andreea Mitu, au fost două ore şi patru minute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.