Liga 1

Steaua, circ ambulant » Campioana e un caz unic în fotbal: lumea o adoră numai pe stadioanele adversarelor, cînd al ei e pustiu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday 19th of July 2015 12:00

Stadionul din Severin a semănat cu "Centralul" din Craiova de la derby-urile vechi cu formaţiile bucureştene

Steaua rămîne cea mai populară echipă din România, deşi îşi dispută meciurile de pe terenul propriu cu tribunele aproape goale! Un circ ambulant, nişte artişti fără o scenă proprie. Meciul cu Pandurii ilustrează situaţia stranie în care a ajuns campioana Ligii 1.

Cu gorjenii exilaţi să joace rolul de gazde la Turnu Severin, Steaua a ajuns să se simtă ea ca acasă la 350 de kilometri de Bucureşti! Trupa lui Rădoi a adus 14.000 de oameni pe o arenă liberă în majoritatea timpului. Stadionul Drobetei e permanent varianta de rezervă pentru cluburile forţate să plece din oraşele lor, Craiova lui Mititelu în anii trecuţi şi Pandurii în acest sezon.

Alb-albastru stelist

Lumea a venit pentru afişul cu Steaua şi s-a comportat evident: urale, aplauze şi ţiuit de trompete la apariţia pe gazon a roş-albaştrilor şi la golul de 0-1 al lui Chipciu. Campioana abia strînsese 4.000 de spectatori pe Arena Naţională, la 0-0 cu Petrolul, prima ei partidă acasă în vara asta!

Pierderea mărcii i-a topit "priza" la publicul din Bucureşti, dar nu a afectat cu nimic admiraţia fanilor din provincie. Pe o construcţie asemănătoare cu "Centralul" dărîmat de curînd la Craiova. Înconjurată de scaune roş-albastre, la fel ca pe "tărîmul" Universităţii. Dar primită ca un star la un concert, în locul liniştii îngrijorătoare de acasă. Şi al huiduielilor pe care obişnuia să le încaseze cînd ajungea în Oltenia.

Debut cu sînge

Tahar a fost pentru prima dată titular de la semnarea contractului cu Steaua şi cea dintîi apariţie n-a fost tocmai norocoasă. Algerianul s-a ales cu capul spart în urma unei ciocniri violente în careul Pandurilor. A primit îngrijiri din partea medicului şi a revenit pe teren cu un bandaj alb în jurul capului, care a stopat hemoragia.

Răchită a pariat corect

"Ar fi o mare greşeală ca Rădoi să-l scoată din echipă pe Chipciu. Riscă să-l piardă dacă face asta! Eu i-aş da banderola, ca să-i arăt că rămîne important". Declaraţia lui Valeriu Răchită a anticipat decizia lui Rădoi şi prestaţia lui Alex: fotbalistul a fost căpitan la Severin şi a înscris de două ori. A căpătat banderola în lipsa primilor doi căpitani, Varela şi Tamaş. Primul a fost accidentat la inghinali, al doilea, exclus pentru indisciplină.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.