Liga 1

Comentariu original al lui Cornel Dinu la adresa noului căpitan al lui Dinamo: "Cînd îl văd îmi aduc aminte de celebrul roman scris de Malaparte"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 21 iulie 2015

Cornel Dinu i-a făcut o caracterizare originală noului căpitan al dinamoviștilor Alioșa Vojnovici.

"Cînd îl văd pe Vojnovic îmi aduc aminte de celebrul roman scris de marele Malaparte, care a fost exilat de Mussolini și care a scris corespondent pentru Gazzetta dello Sport din Ischia, din insulă. Scria de acolo ce se întîmpla la București, pe frontul de Vest, la Stalingrad...cu o imaginație extraordinară și care spune așa: omul e o ființă greșit făcută și destul de discutabilă în ceea ce privește frumusețea. Omul este frumos în anumite sculpturi.

Vojnovic mi se pare un jucător bine educat. El joacă mai bine mijlocaș retras. Are educația fotbalului croat, l-am văzut pasînd rapid, realist si jucînd din maximum două execuții, ceea ce înseamnă utilitate și raport de cîstig în randament", a declarat Dinu la Dolce Sport.

Curzio Malaparte a fost scriitor, jurnalist și diplomat italian. Acesta s-a născut la 9 iunie 1898 și a decedat la 19 iulie 1957.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.