Liga 1

A negociat vînzări de oameni?! Anghelache apare în documentele Securităţii ca fiind cel care strîngea și centraliza sumele încasate de statul român după trimiterea sașilor către Germania

Articol de Marius Negulescu  —  Saturday 25th of July 2015 12:00

Site-ul cetateanul.net a publicat ieri mai multe dezvăluiri din arhivele Securității, conform cărora Constantin Anghelache, fostul preşedinte al celor de la Dinamo, se ocupa de vînzarea sașilor și șvabilor din România către statul german!

În perioada 1962-1989, negocierile secrete dintre România și Germania au avut ca rezultat vînzarea a peste 230.000 de români etnici sași și șvabi.

"Începînd din 1970, avocatul Heinz-Gunther Husch, alias «Eduard» în documentele Securității, i-a avut ca interlocutori pe șefii UM 0107/AVS, o structură a Securității care coordona activitățiile ceaușiste de comerț exterior și avea un regim independent și ultrasecret, chiar în interiorul spionajului românesc. Din 1985, șeful acestei structuri a fost maiorul Constantin Anghelache, prezentat drept maior «Gelu Eftimie»", notează sursa citată.

"Nu am auzit în viaţa mea despre aşa ceva. Nu cunosc subiectul, este o mare prostie. Nu vreau să comentez mai mult pentru că nu-mi pierd vremea cu tîmpeniile!"
Constantin Anghelache

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.