Liga 1

A apărut legea "Narcis Răducan" :) » Comitetul Executiv a decis

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 28 July 2015

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat propunerea celor de la Ligă de modificare a ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice).

Astfel, un oficial nu mai poate activa într-un sezon la mai mult de două cluburi din același nivel. Practic, acum legea aplicată pentru antrenori este valabilă și pentru președiniți, manageri, etc. 

Noul paragraf din ROAF arată astfel: "În timpul unui an competițional, un oficial aflat într-o funcție care-i permite exercitarea unei influențe asupra hotărîrilor clubului (spre exemplu: președinte, manager, director executiv, etc) nu-și poate desfășura activitatea la mai mult de două cluburi din același nivel competițional".

Această lege a fost luată după precedentul creat de Narcis Răducan, actualul președinte al celor de la Pandurii. Acesta a activat în sezonul trecut la 4 cluburi din Liga 1: Viitorul, Concordia, Astra și ASA Tîrgu Mureș.

De asemenea, Comitetul Executiv al FRF a modificat Regulamentul Disciplinar, astfel că o echipă care nu se prezintă la două meciuri într-un sezon, se retrage sau este exclusă după începerea campionatului va fi retrogradată în ultima categorie din cadrul asociației județene de care aparține.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.