Campionate

Decizie șocantă a lui Nuno Silva: a venit la prezentare într-un tricou cu Franco!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 iulie 2015

Portughezul Nuno Silva a venit la prezentarea sa ca jucător al lui Real Jaen îmbrăcat într-un tricou cu fostul dictator spaniol Franco.

În vîrstă de 29 de ani, atacantul adus de la Santa Clara s-a născut la 11 ani distanță după dispariția lui Franco. Alegerea lui Nuno Silva a stîrnit o polemică în Spania, acolo unde regimul franchist este controversat.

Franco a condus Spania între 1939 și 1975. Dictatura sa a lăsat în urmă 400.000 de morți. Apropiat al lui Hitler, Franco a dezvoltat un sistem unipartid brutal în Peninsula Iberică, folosindu-se de execuții și lagăre muncă pentru a-și distruge opoziția.

Ulterior, Nuno Silva, într-un comunicat de pe siteul oficial, și-a cerut scuze: "Mi-am cumpărat tricoul acum mult timp din Portugalia și în nici un moment nu am știut ce înseamnă acest personaj istoric pentru comunitatea spaniolă. Nu știu istoria Spaniei, așa că nu aveam habar despre ce e tricoul. Vreau să îmi cer scuze celor care se simt jigniți. Nu am vrut să promovez ideologia franchistă! Nu am vreo simpatie politică".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.