Europa League

VIDEO Walterloo » Fanii i-au cerut demisia lui Zenga chiar după debutul oficial pe banca Sampdoriei, 0-4 cu Vojvodina

Articol de Daniel Scorpie  —  Saturday 1st of August 2015 12:00

Antrenorul, fluierat copios și insultat, a mers la peluză să-și ceară scuze, luînd toată vina asupra sa. ”Nu mănînc pe nimeni, e doar un accident”, a spus președintele Ferrero. Dar postul lui Zenga este în pericol

Pe cît de mult a așteptat să revină în Serie A, pe atît de mare a fost decepția debutului oficial la Sampdoria. Walter Zenga a trăit joi un dezastru, fără precedent în ultimii 50 de ani ai clubului blucerchiato în Europa, cu Vojvodina în turul 3 preliminar EL. Avusese o premoniție Massimo Ferrero, "Dumnezeu ni i-a trimis pe sîrbii ăștia să le dăm patru", însă visul președintelui a fost, de fapt, coșmar, pentru că Doria a încasat corecția, chiar cu 4-0, la Torino!

Click aici pentru VIDEO!

Zenga și-a asumat falimentul manșei tur și a mers cu capul plecat spre cei 5.000 de tifosi pentru a-și cere iertare. "Pleacă!", urlau fanii și îl copleșeau cu insulte și fluierături. Walter a încercat zadarnic să-i calmeze: "E doar vina mea. Nu-i blamați pe jucători! Am crezut că sîntem pregătiți și nu caut scuze, deși a trebuit să fac echipă cu mulți jucători afectați de un virus". După 30 de secunde, a venit rîndul lui Ferrero să caute pacea cu ultrașii, pe care i-a aplaudat și le-a zis "Grazie".

Patronul era negru de supărare, însă nu-l execută pe antrenor: "Nu mănînc pe nimeni, e numai un accident de traseu". Continuarea traseului lui Zenga, care și-a impus ferm punctul de vedere în fața lui Ferrero în cazul revenirii lui Cassano, depinde și de returul de la Novi Sad de peste 5 zile. Alt Waterloo i-ar putea fi fatal.

4 eșecuriși un egal are Sampdoria în ultimele 5 meciuri în Europa. N-a mai învins de pe 30 septembrie 2010, 1-0 cu Debrecen în grupele EL

9 goluria primit Sampdoria în total în cele două partide jucate în campionatul trecut la Torino, unde a pierdut și joi contra Vojvodinei

"Meritam să pierdem și nu le pot cere scuze fanilor. Doar ei au cîștigat. Aceasta nu este Sampdoria mea, echipa puternică pe care am construit-o și pe care vreau s-o întăresc"
Massimo Ferrero, președinte Sampdoria

"Nu am de gînd să-l dau afară pe Zenga. Să-l lăsăm să lucreze liniștit, așteptăm returul și apoi vedem. Cu Ferrero însă oricînd pot apărea lovituri de teatru"
Massimo Ferrero, președinte Sampdoria

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.