Campionate

VIDEO Gata! A mai căzut un mit! Wenger l-a învins pentru prima oară pe Mourinho și Arsenal a cîștigat Supercupa Angliei!

+2 Foto
Oxlade Chamberlain, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 02 August 2015

Arsenal Londra a învins-o pe Chelsea, scor 1-0, și a cîștigat Supercupa Angliei. Este prima victorie din carieră pentru Arsene Wenger în fața lui Jose Mourinho, în 14 întîlniri!

Golul tunarilor a fost marcat de Oxlade Chamberlain, în minutul 24, după o acțiune superbă, pe partea dreaptă de atac a lui Arsenal! Este a doua Supercupă consecutivă cîștigată de Arsenal, după cea din 2014, repurtată într-un meci fără istoric cu Manchester City, scor 3-0. A 14-a din istorie.

VIDEO CU GOLUL

Meciul a avut mai multe premiere. Petr Cech a evoluat pentru prima oară în carieră împotriva lui Chelsea, după 494 de meciuri în tricoul albaștrilor, în 11 sezoane.

Înainte de startul meciului, Arsenal nu mai marcase de 482 de minute împotriva lui echipei lui Mourinho, iar Arsene Wenger nu îl învinsese niciodată pe portughez! Golul lui Ox Chamberlain a încheiat 506 minute de secetă pentru tunari și i-a adus lui Wenger răzbunarea promisă!

În ciuda faptului că a declarat că Diego Costa este complet refăcut după accidentare, Mourinho a ales să-l lase pe spaniol în tribune.

momentele importante ale meciului

'24 Oxlade Chamberlain deschide scorul după ce intră în careu pe partea dreaptă și șutează violent în vinclul din dreapta lui Courtois
'61 Eden Hazard ratează singur cu Cech o ocazie imensă. Belgianul a trimis mult peste poartă;
'66 Giroud reia din 3 metri peste poartă o centrare incomodă;
'86 Cazorla și Ramsay ratează două ocazii imense pentru a o desprinde pe Arsenal

Arsenal - Chelsea 1-0 (Chamberlain '24)

Arsenal: Cech - Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ramsey, Ozil, Oxlade-Chamberlain - Walcott

Rezerve: Martinez - Debuchy, Gibbs, Arteta, Giroud, Iwobi, Gabriel

Chelsea: Courtois - Ivanovici, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matici, Fabregas - Ramires, William, Hazard - Remy

Rezerve: Begovici - Zouma, Oscar, Falcao, Cuadrado, Obi Mikel, Moses

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.