Ciclism

S-a învățat minte! Care va fi ultimul mare obiectiv al lui Contador, înainte de retragerea din 2016

Alberto Contador, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 08 August 2015

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu fanii de pe twitter, spaniolul Alberto Contador a explicat care va fi obiectivul central din ultimul sezon ca profesionist: Turul Franței!

Spaniolul în vîrstă de 32 de ani a încercat anul acesta să bifeze celebra dublă Turul Italiei/Turul Franței, dar a eșuat în Hexagon, acolo unde a fost abia al cincilea. Întrebat dacă e dezamăgit, Contador a răspuns: "Nu, nu mi-aș fi iertat-o niciodată dacă mi-aș fi terminat cariera și nu aș fi încercat. Am eșuat, dar m-am simțit bine încercînd".

Alberto Contador are 7 Mari Tururi în palmares, inclusiv două Tururi ale Franței, și este considerat, de departe, cel mai talentat ciclist al începutului de secol. Ce a învățat în atîția ani de ciclism? "Am văzut că unele lucruri care par imposibile, prin muncă, sacrificiu și determinare, devin posibile".

Deci care e obiectivul principal pentru 2016, anul pe care l-a stabilit pentru retragere: "Turul va fi axa sezonului meu viitor, de restul nu sînt sigur. Da, mă gîndesc deja la Turul următor".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.