Liga 1

VIDEO După patru luni » Cuplul Cernat - Tănase i-a adus "Regelui" primul succes în noul an competițional, 1-0 cu ASA

Florin Tănase a reușit primul său gol din actuala stagiune

Articol de Ionuţ Coman  —  Monday 10th of August 2015 12:00

Căpitanul l-a servit excelent pe colegul din atac la unica reușită a meciului, care a întrerupt o serie cenușie pentru Viitorul. Constănțenii nu mai învinseseră în L1 de astă-primăvară.

Cînd vînezi o victorie încă de la începutul sezonului, iar adversarul vine după o deplasare grea în Franța, unde s-a duelat cu Saint-Etienne, ai putea avea o șansă de trei puncte.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Așa a părut prima repriză a partidei de ieri. Mai puțin spectaculoasă față de stilul Viitorului din acest start de campionat, însă una cu șanse la poarta lui Stăncioiu. De partea cealaltă, o minge salvată din fața porții de Benzar la o incursiune Luis Pedro. Și cam atît.

Iar pasivitatea oaspeților a fost taxată de cuplul Tănase - Cernat: cu ultimul la servire, pasă ideală din prima, "șeptarul" a deschis scorul chiar înainte de pauză, cu un șut la colțul lung.

Ocazii mari

Repriza a doua, deși începută cu ardelenii în atac, a fost împinsă în jumătatea adversă de incursiunile lui Benzar. Fundașul dreapta putea înscrie și un supergol, însă Stăncioiu s-a prins la timp că traiectoria balonului își are finișul sub bară.

Cernat a definitivat opera "defensivilor", care au împins bine jocul către poarta lui Stăncioiu. Și i-a înșirat pe Balici, Bejan sau Ivan Gonzalez, toți trei aerieni în jocul de ieri.

Păcat că n-a fost și la finalizare. Unde, scăpat singur, Filip nu s-a descurcat la fel de bine și a tras doar în goalkeeperul oaspeților (71)!

Buni de play-off

Intrarea basarabeanului Dedov a mai animat finalul și la poarta lui Rîmniceanu, însă fără rezultate. A forțat un penalty, a trimis un șut-centrare prins de goalkeeperul "Regelui" și a adus speranța unui egal nemeritat pentru oaspeți.

Care au avut o evoluție modestă pentru o formație care ar fi putut trece pe primul loc aseară. Și au ratat o ocazie uriașă în prelungiri, "cap" Mureșan la o palmă de bara dreaptă!

Viitorul a reușit prima victorie și continuă seria fără înfrîngere în prima divizie. Iar Hagi are toate motivele să spere la un loc de play-off.

Grigoriu a judecat perfect

Unicul gol al partidei a fost marcat de Florin Tănase. Aflat la limita ofsaidului, tînărul fotbalist al Viitorului a primit o pasă ideală de la Cernat și l-a învins pe Stăncioiu. Deși Ivan Gonzalez a cerut ofsaid, tușierul bucureștean Mircea Grigoriu n-a ridicat fanionul, luînd decizia bună.

Cernat, letal în 2015

Florin Cernat a continuat seria excelentă din anul 2015, returul sezonului trecut și cele 5 etape trecute de la începutul noului campionat. A ajuns, pe lîngă cele 10 goluri marcate, și la 3 pase decisive reușite după assistul de aseară. Căpitanul Viitorului a venit la malul Mării în această vară de la retrogradata Oțelul Galați.

11 meciurila rînd trecuseră de la ultima victorie a Viitorului, 2-0 cu Astra, pe 18 aprilie

"În prima repriză n-am jucat deloc strălucit, după aceea ne-am mai revenit. Venim după 6 zile pe drumuri, vineri am mers 9 ore. Poate era mai bine să jucăm mai pe seară"
Vasile Miriuță, antrenor ASA Tg. Mureș

CE A DECLARAT HAGI DUPĂ MECI:

  • "Sînt fericit, am meritat victoria, am jucat mai bine decît ei. Puteam să le mai dăm goluri. Noi nu jucăm niciodată la egal, am vrut victoria mereu"
  • "Am văzut că s-a titrat, după meciul cu Astra, că m-a salvat Cernat. Cernat e jucătorul nostru și noi îi plătim salariul ca să facă ce trebuie. N-am nevoie să mă salveze Cernat, eu îi salvez pe jucători, nu ei pe mine"
  • "Publicul e numărul unu la Ovidiu, avem identitatea noastră! Am văzut că mureșenii au cerut un penalty în minutul 81, însă Benzar dă în minge la faza aceea"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.