Campionate

Au vrut să-i modifice contractul și l-au pierdut » Culisele plecării lui Bielsa de la Marseille

Marcelo Bielsa, furibund pe margine // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 10th of August 2015 12:00

Marcelo Bielsa și-a dat demisia după prima etapă la Marseille, 0-1 acasă cu Caen.

Nu eșecul l-a înfuriat pe antrenorul argentinian. Ci faptul că, înaintea meciului, directorul general al lui OM l-a anunțat că vrea să-i schimbe mai multe detalii contractuale. Care păreau bătute în cuie cu două săptămîni înainte.

Chiar dacă l-au lăsat fără cei mai buni 4 jucători, vînduți sau eliberați la final de contract, chiar dacă echipa e clar mai slabă decît sezonul trecut, marseillezii l-au convins pe Marcelo Bielsa să accepte noul acord pe două sezoane. Pactul părea pus la punct după 3 sesiuni de negocieri în mai, iunie și începutul lui iulie.

Apoi, cu 10 zile înaintea startului Ligue 1, directorul general și avocatul proprietarei Margarita Louis-Dreyfus l-au chemat la o altă ședință: "Vrem să modificăm mai multe detalii din contract". Antrenorul, 60 de ani, un "Loco" faimos pentru pasiunea sa nebună, a dezvăluit: "N-am mai tratat nimic cu nimeni. Am ascultat și, în acea noapte, am decis să-mi dau demisia. Nu înaintea primului meci, n-am vrut să stric atmosfera".

Sîmbătă, Bielsa s-a enervat, OM a pierdut debutul, 0-1 pe Velodrome în fața lui Caen. "Dar orice s-ar fi întîmplat pe teren, nu mi-ar fi schimbat hotărîrea", a declarat argentinianul la conferință, precizînd: "Eu nu am greșit cu nimic. Mi-am terminat jobul aici și mă întorc în țara mea. Vreau să știți că nu renunț la Marseille ca să semnez în altă parte".

"Decizia mea e definitivă. Nu mai vreau să muncesc la Marseille. Într-o legătură, e nevoie de minimum de încredere între parteneri. Eu am pierdut acea încredere"
Marcelo Bielsa, antrenor Marseille

"Am refuzat oferte care mi-ar fi triplat salariul doar pentru a rămîne la Marseille. «Naționala» Mexicului? N-am vorbit cu nimeni"
Marcelo Bielsa, antrenor Marseille

4 jucătorivaloroși au plecat de la Marseille în vară: Imbula (Porto, 20 milioane), Payet (West Ham, 15), A. Ayew (Swansea, 0) și Gignac (Tigres, 0)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.