Liga 1

VIDEO Pap, nume de loser! » Şumudică a odihnit mai bine de jumătate dintre titulari, dar tot a cîștigat cu Poli: 3-1

Etapa trecută, la Dinamo, Pap a greșit tot la 1-1, gafa sa stabilind scorul final, 2-1 pentru roș-albi

Articol de Cosmin Prişcă  —  Monday 10th of August 2015 12:00

Pentru al doilea meci consecutiv, Poli a pierdut din cauza portarului său, care la 1-1 a scăpat în poartă mingea la şutul lui Boldrin.

Timişoara nu şi-a uitat pasiunea pentru fotbal o dată cu dispariţia echipei lui Marian Iancu. Pe o vreme înfiorătoare, cu peste 40 de grade la nivelul solului, circa 8.000 de spectatori au venit la stadion ca s-o vadă pe Poli, dar şi pe proaspăta performeră a turului 3 din Europa League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Din păcate pentru cei din tribune, măcar în prima repriză n-au văzut nici una, nici cealaltă. Şumudică a decis să-şi menajeze piesele grele,în timp ce trupa lui Alexa a jucat de-a dreptul jenant.

Gafă Cînu

Chiar şi cu multe rezerve pe teren, Astra a evoluat în stil de mare echipă. A controlat jocul, a pasat, şi-a creat ocazii şi a trecut şi peste deciziile potrivnice ale arbitrului Bîrsan. Dandea a lovit bara (27), după care şutul moale al lui Teixeira a fost reţinut de Pap.

Ceea ce era logic s-a petrecut cu 10 minute înainte de pauză. Cînu a judecat ca un începător duelul cu Florea, s-a urcat la propriu peste el şi a provocat penalty-ul din care Enache n-a ratat: 0-1!

Schimbările care au schimbat jocul

Pauza a trezit-o pe Timişoara. De fapt, Alexa, care a făcut două schimbări bune, i-a introdus pe rapidul Bărbuţ şi pe Segovia, un atacant pus pe hărţuit apărarea giurgiuveană imediat cum a intrat. E drept, şi Şumi le-a dat o mînă de ajutor gazdelor. A dat semnalul retragerii în momentul în care l-a scos pe De Amorim şi l-a introdus pe lentul Takayuki.

Poli a început să lege jocul, s-a prăvălit peste careul unui Gavrilaş, care a scos tot ce a fost de scos. Pînă în minutul 58, cînd centrarea bună a lui Belu a fost apreciată greşit de Lovin, care a sărit pe sub balon, iar Segovia a finalizat în stil Zamorano: 1-1!

Boldrin gol, assist Pap

Şi tocmai cînd şi publicul începuse să guste din jocul ofensiv al favoriţilor, Pap, cu un singur "p", cel cu doi e la Steaua, a comis o eroare cum trebuie să cauţi cu lumînarea pînă şi în curtea şcolii, la miuţele liceenilor.

Boldrin a trimis spre poartă de la 25 de metri, şutul a fost atît de slab încît probabil un portar ar fi putut opri mingea chiar şi cu piciorul, dar Pap s-a aruncat pe balon, care i-a scăpat pe sub el şi a intrat în poartă: 1-2!

Alexa şi-a pus mîinile în cap a disperare, în timp ce Şumudică a făcut gesturi către banca gazdelor prin care parcă îşi cerea scuze că echipa sa a marcat un asemenea gol.

Pap le-a prăbuşit psihicul colegilor, care n-au mai avut forţa să se ridice de la podea. Finalul a fost la îndemîna Astrei, care a plimbat mingea, a mai irosit cîteva situaţii de poartă prin Alibec, dar a și marcat prin Roșu după o fază spectacol.

Astra defavorizată

Giurgiuvenii ar fi trebuit să primească încă un penalty. În  minutul 18, la 0-0, Belu a oprit intenţionat mingea cu mîna în propriul careu, însă "centralul" Marcel Bîrsan a lăsat jocul să continue. Și Curtean ar fi trebuit eliminat spre finalul primei reprize. A avut o intrare extrem de tare asupra unui adversar, el avînd deja un avertisment încasat în minutul 25. Bîrsan n-a sancţionat faultul lui Curtean.

"A fost greu pentru că veneam după calificarea cu West Ham şi toată lumea ne ridica în slăvi"
Marius Şumudică, antrenor Astra

"Am avut o posesie senzaţională, sînt mulţumit de toată lumea. Am vrut să alerge mingea mi mult de jucătorii şi ne-a ieşit"
Marius Şumudică, antrenor Astra

Cifrele meciului

ACS Poli Parametru Astra
38% posesie 62%
7 șuturi pe poartă 8
10 șuturi la poartă 13
3 cornere 4

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.