Ciclism

Chris Froome, cîștigătorul Turului Franței, va lua startul în Vuelta. Prezență stelară în ultimul Mare Tur al anului

Chris Froome are două Tururi ale Franței în palmares, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 10 august 2015

Britanicul Chris Froome (Sky) se va alătura lui Vincenzo Nibali și Fabio Aru (Astana), lui Nairo Quintana și Alejandro Valverde (Movistar) și unor oameni precum Tejay van Garderen (BMC) sau Joaquim Rodriguez (Katusha) în lupta pentru ultimul Mare Tur al anului, Turul Spaniei. 

"Abia aștept să particip în Vuelta. E (un Tur) dificil, dar fabulos pentru spectatori", a postat Froome pe contul său de twitter. Cîștigător en-titre de Tur al Franței, rutierul în vîrstă de 30 de ani are două locuri secunde în Turul Spaniei, în 2011 și 2014, și este singura mare speranță a lui Sky de a cîștiga o competiție de 3 săptămîni în afara Turului Franței. 

Dacă Froome se impune în Vuelta, devine abia al 10-lea ciclist din istorie care a cîștigat două Mari Tururi în același sezon. Cea de 70-a ediție a Turului Spaniei începe pe 22 august, în Puerto Banus, și se încheie după 3 săptămîni, pe 13 septembrie, în Madrid. Ultimul ciclist care a cîștigat două Mari Tururi într-un singur sezon a fost Contador, în 2008, cînd s-a impus în Turul Italiei și Turul Spaniei. 

Practic, în afară de Alberto Contador, care a tras cortina peste sezon, acuzînd oboseala, Vuelta are la start toate numele mari din ciclismul profesionist. 

3Mari Tururi, de 3 săptămîni, există în ciclismul profesionist: Turul Italiei (mai), Turul Franței (iulie) și Turul Spaniei (august)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.