Liga 1

VIDEO Francisc I » CFR Cluj și-a vîndut vedetele Stelei, dar și-a păstrat valoarea: 1-0 cu Petrolul

Articol de Cătălin Popescu  —  miercuri, 12 august 2015

Dacă n-ar fi fost penalizată cu 6 puncte, echipa lui Dican ar fi fost liderul la zi al Ligii 1

Derby-ul sancționatelor s-a disputat aseară în Gruia. Ambele formații au plecat cu un deficit de 6 puncte la startul sezonului din cauza problemelor financiare. Clujenii ajunseseră pe plus după primele 5 runde, prahovenii încă mai aveau un punct de recuperat.

Click aici pentru VIDEO!

Motiv pentru care elevii lui Selymes au fost mai motivați și au preluat conducerea jocului încă din primele minute. Moussa a șutut puternic din unghi, însă mingea a lovit plasa laterală (5). Apoi, Bucșa a șutat puternic de la peste 30 de metri, dar mingea a ocolit puțin poarta lui Marc (15), iar Faugh-Porret s-a văzut blocat de portarul clujean în ultimul moment (17) și Farina a șutat modest din 16 metri (28). CFR-ul lui Dican a suferit și cu greu a ajuns la poarta adversă, iar cînd a făcut-o nu le-a dat emoții ploieștenilor. Doar Petrucci a încercat un șut, alături (8).

De la vestiare, tot "petroliștii" au ieșit mai proaspeți. Din păcate pentru ei, Moussa a mai irosit două șanse. Mai întîi a trimis peste poarta lui Marc (53), apoi a șutat slab din 10 metri și Marc a reținut (58). Replica gazdelor a venit de la Jakolis, al cărui șut cu pămîntul a fost respins în corner de Pecanha (55).

Oaspeții s-au avîntat mai mult în atac, iar ardelenii au început să profite de spațiile apărute în defensiva galben-albaștrilor. Beleck a primit o pasă pe culoar, a intrat în careu, dar a preferat șutul din unghi în loc să trimită în fața porții (66), iar Păun a dat pe lîngă o bună centrare a lui Jakolis (75).

Golul a venit pînă la urmă în poarta Petrolului. Același Păun a șutat din unghi, Pecanha a respins prost, Tiago Lopes a trimis la Lopez, iar acesta a marcat din întoarcere (75): 1-0!

Petrolul n-a mai avut forța să revină, în vreme ce Clujul s-a închis perfect în defensivă asigurîndu-și victoria, chiar dacă în final Voinea și Moussa puteau egala. Astfel, elevii lui Francisc Dican au ajuns la trei victorii, două remize și doar un eșec în 6 etape și ar fi fost liderii la zi al primei divizii, dacă nu ar fi plecat cu deficitul de 6 puncte. Asta în condițiile în care ce-a avut mai bun, Muniru și Tade, a vîndut Stelei!

"Ratăm mult, mult prea mult! Nu mă gîndesc la demisie. Dacă am fi jucat prost, aș fi renunțat, dar așa, de ce să plec?!"
Tibor Selymes, antrenor Petrolul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.