Ciclism

Replica ambiției lui Lance Armstrong » Chris Froome: "Pot să mai cîștig 5 Tururi ale Franței"

Chris Froome în tricoul galben, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 13 august 2015

Întrebat de BBC dacă ar putea să mai cîștige alte 5 Tururi ale Franței, ajungînd astfel la 7, Chris Froome a fost franc: "De ce nu? Am 30 de ani, alții au cîștigat Tururi și cînd se apropiau de 40, iar eu simt că mai am încă opt sau nouă ani în față ca ciclist".

Cifra de care a întrebat reporterul nu este întîmplătoare. Lance Armstrong a cîștigat 7 Tururi ale Franței, record absolut în competiția din Hexagon, dar a pierdut toate tricourile galbene atunci cînd a izbucnit cel mai mare scandal de dopaj din istorie.

Chris Froome a cîștigat în iulie cel de-al doilea său Tur al Franței. Rutierul lui Sky s-a mai impus și în 2013, atunci cînd a făcut o demonstrație de forță în pluton. Britanicul a fost acuzat în repetate rînduri că își sufocă adversarii cu performanțe inumane, dar a încercat să fie cît mai deschis în fața acuzațiilor.

Nimeni nu a cîștigat mai mult de 5 Tururi ale Franței în carieră. Recordmanii sînt Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain, ultimul fiind singurul ciclist care a reușit să obțină victoriile în mod consecutiv.

 Chris Froome va lua startul în Turul Spaniei, ultimul Mare Tur al sezonului, pe 22 august.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.