Liga 1

Angajat al FRF pe post de ultras stelist la Giurgiu: "Daţi-l afară pe idiotu' de Budescu!". Spectatorii au sărit să-l bată!

Articol de Bogdan Vladu  —  Friday 14th of August 2015 12:00

Gabi Safta, fostul crainic al Stelei şi actual angajat al Federaţiei Române de Fotbal, a avut un comportament de ultras la meciul de la Giurgiu.

Steaua n-a avut oficial galerie la partida cu Astra, de miercuri seară, dar stadionul de la Dunăre a fost plin de suporterii campioanei. Printre ei şi Gabi Safta, în prezent angajat al FRF în departamentul de comunicare. El a stat la masa presei, şi nu la tribuna oficială, acolo unde au fost prezenți trimişii echipei naţionale, Anghel Iordănescu şi Ionuţ Badea.

În timpul partidei, Safta s-a ridicat de mai multe ori de pe scaun şi a comentat nervos alături de alţi prieteni deciziile lui Colţescu, iar în minutul 69, atunci cînd Budescu l-a lovit cu palma peste faţă pe Cojocaru, oficialul FRF a răbufnit: "Daţi-l afară pe idiotu' ăsta de Budescu!".

Doar că oficialul a fost auzit de suporterii Astrei care-şi cumpăraseră bilete în zona în care angajatul Federaţiei stătea. Aceştia au ripostat imediat. "De ce-l înjuri, mă, tu pe Budescu? Cine-ţi dă voie, mă, să-l înjuri?!", au sărit fanii.

Safta nu s-a liniştit şi i-a jignit pe cei de la tribuna a II-a şi a fost lovit cu o pungă de seminţe şi ameninţat cu bătaia la finalul meciului. Situaţia n-a degenerat pentru că au intervenit doi stewarzi, care au calmat spiritele.

Acuzat de rasism!

În octombrie 2012, Safta a fost amendat cu 1.000 de lei de către Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării după ce, la meciul Steaua - Rapid, disputat pe Arena Naţională, a scandat mesaje rasiste la staţia de amplificare a stadionului.

Acesta a dat tonul cîntecului galeriei "Am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani", versuri ce-au fost imediat preluate de toţi fanii din arenă. După acest incident, clubul Steaua a renunțat la serviciile lui Safta de a fi crainicul echipei la meciurile de pe teren proriu.

"Nu ştiu cum a ajuns Gabi Safta să lucreze la Federaţie! Mă pufneşte rîsul...  Nici nu ştiu cum a ajuns el la Steaua şi cum făcea el parte din colectivul nostru"
Laurenţiu Reghecampf, în martie 2014

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.