Europa League

Rosenborg, ceas elveţian! Veştile care vin din Norvegia o sperie teribil pe Steaua

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 17th of August 2015 12:00

Adversara de joi a roş-albaştrilor a cîştigat la pas şi derby-ul campionatului , 2-0 cu Valerenga, aflîndu-se la a 10-a victorie consecutivă.

De parcă n-ar fi fost de ajuns semieşecul cu ASA Tg. Mureş, plus implozia produsă de disputa dintre Becali şi Rădoi, Steaua s-a convins şi ieri că ceea ce urmează în play-off-ul Europa League va fi cu adevărat infernal.

Adversara de joi a făcut un nou meci formidabil în propriul campionat. Şi nu orice meci, ci chiar derby-ul cu Valerenga, disputat la Trondheim şi cîştigat în mod clar de Rosenborg, scor 2-0. Prima repriză a fost fără gol, însă dominată copios de gazde. Totul s-a rupt în minutul 51, cînd Valerenga a rămas în 10, după eliminarea lui Lundstrom.

Rosenborg s-a dezlănţuit şi a marcat de două ori: prin golgeterul Norvegiei, Soderlund, aflat la a 19-a reuşită numai în campionat, şi prin stoperul Eyjolfsson. Cu acest succes, al 10-lea la rînd în toate competiţiile, Rosenborg vine la Bucureşti în postura de lider detaşat, plus o ofensivă de speriat în prima ligă norvegiană: 55 de goluri în 20 de meciuri.

29 de goluria marcat Rosenborg în ultimele 10 jocuri, disputate în 3 competiţii diferite: campionat, Cupa Norvegiei şi Europa League

1e numărul înfrîngerilor suferite de Rosenborg în ultimele 22 de meciuri oficiale, 0-1 în deplasare cu Bodo Glimt

Cifre formidabile pentru Rosenborg

Rosenborg 1-0 Valerenga
67% Posesie  33%
9 Şuturi pe poartă 1
21 Şuturi la poartă 3
6 Cornere 1
1 Intervenţii portar 7

Rosenborg - Valerenga 2-0

Au marcat Soderlund (54), Eyjolfsson (76)

Rosenborg: Hansen - Svensson, Eyjolfsson, Bjordal, Skjelvik - Jensen, Vilhjalmsson, Midtsjo - Helland, Soderlund, De Lanlay (Mikkelsen, 71). Antrenor: Kare Ingebrigtsen

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.