Tenis

Simona Halep și-a întîlnit la Toronto idolul din copilărie: ”O urmăresc cu plăcere”

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 17th of August 2015 12:00

Simona Halep a întîlnit-o, pentru prima oară, sîmbătă, pe Justine Henin, idolul său din copilărie. Fostul lider mondial a spus că se regăsește în jocul româncei.

A treia jucătoare a lumii a avut parte de o  mare surpriză după meciul din semifinale cu Sara Errani. Ea a întîlnit-o pentru prima oară pe Justine Henin, jucătoare pe care a invocat-o în numeroase interviuri, atunci era era întrebată pe cine a admirat cînd era mică.

Belgianca, acum în vîrstă de 33 de ani, a fos prezentă la Toronto pentru a intra în Hall of Fame-ul turneului Rogers Cup. "Am fost foarte fericită că ne-am văzut, nu știam că e atît de mică de statură. Ea a fost un exemplu pentru mine pentru că mi-am spus că nu trebuie să fii foarte înaltă ca să joci tenis. Am crezut că pot reuși, chiar dacă nu am anumite calități fizice și chiar dacă mulți mi-au spus că nu sînt destul de înaltă că să fiu competitivă în circuitul profesionist", a spus Halep care are 1,68 m, mai înaltă doar cu un centimtru decît fostul lider mondial.

Cîștigătoare a șapte trofee de Mare Șlem, Justine Henin a vorbit despre Simona. "Ea e jucătoarea pe care o urmăres cu cea mai mare plăcere pentru că mereu încearcă să facă altfel de lucruri pe teren. Atunci cînd e în defensivă poate să dea mingi înalte, ar putea să încerce să pună mai multă presiune, să vină de mai multe ori la fileu. Într-un fel îmi aduce aminte de felul în care jucam eu, chiar dacă sînt și multe lucruri care ne despart ca stil. Cu siguranță mi-aș dori să văd mai multe fete ca ea în circuit", a spus Justine.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.