Liga 1

VIDEO Chin și noroc » "Cîinii" au scăpat cu șansă de primul eșec al sezonului, 0-0 cu CSMS Iași. Un dinamovist a luat nota 3!

Andrei Marc a făcut o partidă perfectă aseară pînă la faza penalty-ului, însă ratarea lui Golubovici l-a salvat

Articol de Ovidiu Minea  —  Monday 17th of August 2015 12:00

Moldovenii s-au jucat cu ocaziile și au ratat aseară și de la punctul cu var, Golubovici refuzînd ieșenilor o victorie logică, după ostilitățile din teren.

Rămasă fără trei piese importante după intermediara de la Botoșani, Viveiros, Mihalache și Țigănașu, care s-au accidentat, CSMS a intrat cu teamă în jocul contra lui Dinamo, moldovenii evoluînd mai mereu în jumătatea proprie.

Oaspeții nu s-au lăsat invitați să preia inițiativa, însă au demonstrat că au ajuns pe primul loc mai mult printr-o conjunctură, "cîinii" actuali fiind la ani-lumină de trupele ce-au scris istorie în roșu și alb.

Drept urmare, cele mai clare ocazii ale unui prim act lipsit de viteză și de culoare au aparţinut tot gazdelor: Golubovici a trimis în bară în minutul 11, iar Piccioni, în minutul 44, peste poartă, de la 6 metri.

Singura replică periculoasă a dinamoviștilor a apărut în minutul 31, cînd Gnohere, de la cîțiva metri, n-a fost în stare să înscrie cu capul. Lipsa de vigoare a bucureștenilor a dat curaj Iașiului, băieții lui Napoli lăsînd tracul la odihnă. Gazdele au preluat inițiativa în actul secund. Unul care a avut un sens unic, spre careul lui Cerniauskas.

Marc și Mevlja au știut însă cum să absoarbă presiunea ieșenilor, astfel că alb-albaștrii au avut o singură ocazie importantă, semnată de Grigorie în minutul 67. În minutul 90 putea să se scrie soarta partidei: Cerniauskas a scos providențial după reluarea cu capul a lui Golubovici, dar Marc, exact pînă la acea fază, l-a jenat în careu pe Ciucă.

Penalty, dar Golubovici a trimis peste bară! Dinamo, care n-a avut nici un șut spre poarta ieșenilor în repriza a doua, a plecat, astfel, cu un punct norocos din Copou.

Ce-a spus Napoli după meci:

  • "Sînt mulțumit de jocul băieților mei, am jucat cu prima clasată din România. Meritam să cîștigăm. Am pierdut două puncte"
  • "Echipa mea a dominat partida din primul pînă în ultimul moment. Dinamo n-a avut nici un șut periculos"
  • "Păcat că n-am cîștigat, însă n-avem cum să-l acuzăm pe Golubovici, asta a fost!"
  • "Nu cred că sîntem avantajați de faptul că întîlnim Astra după meciul cu Alkmaar"

"Iașiul a avut mai multă prospețime, cu două zile în plus de pregătire, dar bine că am luat un punct. Astra va avea meci greu cu Iașiul, noi unul cu Petrolul, sper să revenim pe locul 1 după etapa viitoare"
Vali Lazăr, mijlocaș Dinamo

"Noi am plecat spre Iași să cîștigăm toate punctele, însă nu s-a putut. Bine că a ratat Golubovici penalty-ul"
Andrei Tîrcoveanu, mijlocaș Dinamo

"Rednic știe că se fac eforturi foarte mari, vom mai aduce jucători. A fost cel mai slab joc din această toamnă"
Dinu Gheorghe, director general Dinamo

"Am dominat în totalitate, am avut ocazii rarisime şi cred că meritam victoria în această seară. E normal să-l încurajăm pe Golubovici. Cred că în meciurile viitoare vom înscrie. Probabil şi din cauza oboselii a ratat acel penalty. În afară de 20-25 de minute, noi am fost peste Dinamo"
Ștefan Grigorie, mijlocaș CSMS Iași

0 goluria primit Dinamo din faze fixe, capitol la care în ediția trecută ocupa ultimul loc

9 aniau trecut de la precedenta serie de 7 meciuri în startul sezonului fără eșec, în toamna lui 2006, în sezonul cîștigat de "cîini". Acum, sînt 3 victorii acasă și 4 remize în deplasare, atunci au fost 7 succese

11-1a fost raportul cornerelor în favoarea Iașiului

 Inbox:

  • Vojnovici n-a putut face deplasarea la Iași, a fost menajat de către Rednic după problemele medicale, sperîndu-se ca el să fie apt pentru meciul cu Petrolul.
  • Ionuț Voicu a fost iertat de către conducerea clubului după greșeala de la Botoșani (0-1), fiind introdus ca titular de către Napoli.
  • Țigănașu s-a accidentat la încălzire. L-a înlocuit Bosoi în banda stîngă, iar Cippioni a pătruns în primul 11.
  • Fai și-a desenat și el pe păr o dungă aurie, precum conaționalul său Feussi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.