Românca a pierdut finala, dar în timpul acestei săptămîni a regăsit multe dintre senzaţiile prin care a trecut la începutul anului, acolo unde adunase 24 de victorii şi doar trei înfrîngeri.
Simona a spus după victoria din semifinale, în faţa Sarei Errani, că pentru ea turneul e deja cîştigat. Dar nu pentru că are ţeluri mici, ci pentru că la această competiţie, pe care a decis în ultimul moment să o joace, ea şi echipa sa şi-au propus să încerce lucruri noi. Şi mai e un motiv. Simona şi-a dat un restart necesar după o perioadă pe zgură şi iarbă în care presiunea rezultatelor anterioare a învins-o.
Halep a spus la Toronto că dacă va reuşi să ajungă la fiecare turneu în semifinale sau în finală, pentru ea e bine. În lunile iunie şi iulie, pătrunderea în aceste faze nu a existat în foaia de parcurs de la concursuri. După o pauză aproape totală de tenis, Simona a revenit în circuit şi a făcut-o cu o finală.
Dar nu neapărat rezultatul e cel care iese în faţă, ci toate întîmplările care au definit această săptămînă şi în cele aproape zece ore pe care le-a petrecut pe teren la Toronto.
1. Şi-a regăsit încrederea. Cea despre care toţi jucătorii de tenis vorbesc. Aceea că poate învinge aprope pe oricine. Aceeaşi care-l împiedică în această perioadă pe Nadal să mai fie printre protagonişti la turneele mari. Simona o pierduse în perioada de zgură-iarbă. Madridul, Parisul şi Londra au săpat mult în mintea Simonei. După victoria din turul al treilea cu Kerber, o victorie intensă, Simona a spus că e "back in business". Pentru că asta aduc victoriile, sentimentul că ai urcat din nou pe val şi eşti gata să-l domini indiferent cît de mare e el.
2. A depăşit bariera semifinalelor după o pauză de cinci luni. Clasarea pe locul al treilea mondial şi rezultatele sale din ultimii trei ani au ridicat nivelul aşteptărilor, atît al fanilor, cît şi al Simonei. Atît de mult încît o finală pierdută e deja un insucces. De aceea, perioada de mijloc a anului a fost numită criză. Tocmai pentru că, în luna martie, ea a cîştigat cel mai important trofeu al carierei, cel de la Indian Wells, ce urma trebuia să fie şi mai spectaculos. Dar nu s-a întîmplat aşa. Dubiile au apărut atît printre fani, cît şi în mintea Simonei. La Toronto, îndoielile au fost anihilate.
3. A cîştigat din nou partide de trei seturi. O specialistă a revenirilor spectaculoase în 2013, în care a întors nenumărate partide de la 0-1 la seturi, Simona a părut că pierde acest renume, mai ales în sezonul de faţă. Înainte de turneul de la Toronto, ea avea un bilanţ de 9-5 şi nu mai cîştigase o partidă de trei seturi de la Stuttgart, din luna aprilie. Mai mult, legase două înfrîngeri, la Birmingham şi Wimbledon, în numărul maxim de acte, deşi cîştigase primul set. La Toronto, ea le-a învins pe Kerber şi Radwanska în trei seturi.
4. A venit de mai multe ori la fileu. Simona încearcă să-şi completeze jocul, conştientă că e nevoie de progres pentru a se menţine sus şi de a face şi alţi paşi spre înainte. De aceea, încearcă să joace mai mult la dublu, pentru a simţi mai bine jocul la fileu. Chiar dacă nu trece mai mult de două tururi, efectul acestor partide a început să se vadă. Simona a avansat de mai multe ori la fileu în turneul de la Toronto şi a făcut-o nu numai cu voleu drive, ca pînă acum, ci şi cu voleu clasic. În continuare, serviciul rămîne o problemă, dar trebuie ţinut cont şi că a evoluat împotriva unor jucătoare care returnează foarte bine.
5. A învins jucătoare foarte bune. În drumul său spre finală, Simona a învins patru jucătoare aflate în Top 20 sau 30 acum, dar care în trecut au fost în Top 10. Jelena Jankovici, Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska şi Sara Errani. De aceea, senzaţiile trebuie să fie dintre cele mai bune, chiar dacă a fost nevoită să abandoneze în finală. "M-am simţit ca la un turneu de Mare Şlem", a spus Simona la Toronto.
3-1este bilanţul Simonei dintre finalele cîştigate şi cele pierdute în 2015
9-2este raportul dintre victoriile şi înfrîngerile Simonei Halep în 2015 în faţa jucătoarelor de Top 20
2.500.000 €este totalul pînă în acest moment al premiilor Simonei în 2015, în total ea a adunat în carieră nouă milioane
{{text}}