Tenis

Simona Halep e în finala de la Cincinnati și urcă pe locul 2 WTA » Din nou cu Serena în ultimul act

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 23 August 2015

Simona Halep s-a calificat în marea finală a turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o în penultimul act pe Jelena Jankovici, scor 6-1, 6-2. 

Românca n-a avut prea multe emoții în fața sîrboaicei în primul set, unde Jankovici n-a cîștigat nici un game pe propriul serviciu. Setul doi n-a fost cu mult diferit față de primul și Halep va juca o nouă finală, cea de-a 19-a.

În ultimul act al turneului de la Cincinnati, Simona o va întîlni pe Serena Williams care a trecut în semifinală de ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-4, 6-3. Meciul va avea loc dumincă seară, nu înainte de ora 22, după finala de la masculin.

Simona Halep și Serena Williams s-au mai întîlnit pînă acum de 6 ori. Jucătoarea din SUA a cîștigat cinci întîlniri, iar românca a învins-o într-un meci de la Turneul Campioanelor din 2014.

Datorită victoriei de azi, Simona a trecut pe locul doi WTA, depășind-o pe rusoaica Maria Șarapova.

Locul 2 în clasamentul WTA de săptămîna viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiție care va începe la 31 august. A doua favorită va avea certitudinea că nu o va întîlni înaintea finalei pe americanca Serena Williams.

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVICI 6-1 / 6-2

GAME, SET, MECI! 6-2

GAME, SET ȘI MECI PENTRU SIMONA! Românca e în finală!!!

5-2

Game Halep! Simona mai reușește un as și vede finala tot mai aproape. Fileul a ajutat-o pe româncă la ultima minge.

4-2

Break Halep! Jankovici s-a plîns de zgomotul provocat de un foc de artificii din apropierea arenei, dar, cine știe, poate acele artificii anunță ceva pentru Simona.

3-2

Break Jankovici! Simona a pierdut neașteptat pe propriul serviciu, însă românca e mai hotărîtă ca niciodată să joace finala cu Serena Williams.

3-1

Break Halep! Jankovici pur și simplu nu are nici o soluție în fața Simonei care arată un joc aproape perfect. Meciul s-ar putea să țină mai puțin decît ne așteptam.

2-1

Game Halep! Simona face diferența printr-o lovitură în lung de linie. Românca pare să nu mai aibă nici o problemă fizică.

1-1

Game Jankovici! Sîrboaica face un game alb și Halep trebuie să se pregătească de un set mult mai dificil decît primul.

1-0

Game Halep! Jankovici greșește foarte mult, iar Simona profită. Sîrboaica tot încearcă să se apere, însă românca nu-i dă nici o șansă.

a început setul 2 / 0-0

A început setul 2! Simona Halep servește prima!

SET 6-1

Break Halep! Simona s-a enervat un pic, însă în cele din urmă a reușit să-i ia și acest break sîrboaicei și a cîștigat primul set după 33 de minute.

5-1

Game Halep! Serviciul îi intră tot mai bine Simonei și pare să fie de neoprit, cel puțin în acest prim set. Românca joacă foarte bine tactic și a scos-o din sărite pe Jankovici care e foarte nervoasă.

4-1

Break Simona! Jankovici a ajuns la 8 greșeli neforțate în acest meci și pare să nu fie în mînă.

3-1

Game Simona! Româncei a început să-i intre bine și serviciul, reușind și primul as al meciului. Simona a ținut-o bine pe adversară în spatele liniei de fund.

2-1

Break Simona! Acest meci ne aduce aminte de finala de la Toronto dintre Halep și Bencic, cînd începutul jocului a avut parte de o serie nebună de break-uri.

1-1

Break Jankovici! Sîrboaica profită de o dublă greșeală a Simonei și reușește re-break-ul. Nu trebuie să ne facem griji. Românca a pierdut mai multe game-uri pe propriul serviciu, dar de fiecare dată a revenit.

1-0

Break Simona! Halep începe cum nu se poate mai bine și cîștigă primul game pe serviciul adversarei. Jankovici a luat o singură minge.

A început meciul! 0-0

A început jocul! Jankovici servește prima.

3:55

Cele două jucătoare au ieșit pe teren și fac exerciții de încălzire înaintea meciului care va decide cea de-a doua finalistă. Învingătoarea din această partidă va da în ultimul act peste Serena Williams.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.