Tenis

Greu de urnit » Motivul pentru care Darren Cahill nu e dispus să colaboreze permanent cu Simona Halep

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Wednesday 26th of August 2015 12:00

Darren Cahill are şi un job de comentator tv la postul american ESPN, despre care spune că „este incredibil”. De asemenea, veniturile sale anuale se ridică la o sumă importantă

Cea mai bună performanţă a lui Cahill ca jucător a fost semifinala de la US Open atinsă în 1988. Cel mai bun loc al carierei – 22, în aprilie 1989. Ca antrenor însă, el a căpătat rapid o reputaţie solidă. În ultimii ani, în ciuda faptului că a primit oferte tentante, nu mai e dispus să se angajeze într-o colaborare full-time. Motivele: familia, dar şi colaborarea cu canalul ESPN. "Să revin la postura de antrenor cu normă întreagă e o decizie greu de luat. Dacă vreau să fac acest lucru, înseamnă să renunţ la postul de comentator, care este un job incredibil. Unul pe care multe persoane din lumea tenisului şi l-ar dori. Am avut un mare noroc să fiu la locul potrivit în momentul potrivit şi simt că pot rămîne ani buni făcînd acest lucru", i-a spus el ziaristului american Chris Oddo. "Pe de altă parte, oameni ca mine şi ca Brad Gilbert încă au în ei dorinţa de a antrena full-time".

Salariile antrenorilor sînt un subiect aproape tabu în lumea tenisului. Se vorbeşte de sume între 6.000 şi 13.000 de dolari pe săptămînă pentru cei mai buni. Gilbert a primit 2 milioane pe 2 ani de la federaţia britanică pentru a se ocupa de Andy Murray, dar Cahill susţine că e o excepţie. "A fost un deal cu care te întîlneşti o dată în viaţă. Antrenorii nu cîştigă atît de mulţi bani". Totuşi, pentru a-l angaja, dacă se întrunesc condiţiile de ambele părţi, Simona Halep ar trebui să poată plăti măcar 700.000 pe an. De asemenea, de obicei antrenorii primesc şi un procent din cîştigurile jucătorului, în funcţie de performanţe şi atingerea obiectivelor.

Salariile aproximative ale unor antrenori de top

  • Categoria 700.00-1 milion

Brad Gilbert, Larry Stefanki, Sven Groeneveld, Paul Annacone, Darren Cahill, Tomas Hogstedt, Patrick Mouratoglou

  • Categoria 500.000-700.000

Roger Rasheed, Jan DeWitt, Sam Sumyk, Nigel Sears, Peter Lundgren, Franco Davín, Carlos Rodríguez

  • Categoria 300.000-500.000

Wim Fissette, Petar Popovic, Zeliko Krajan, José Higueras

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.