Stranieri

VIDEO Omul-torpilă » Gabi Torje a ajuns la a treia reuşită fabuloasă în campionatul Turciei

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday 26th of August 2015 12:00

Sezonul trecut, explozivul ”tricolor” cu execuții spectaculoase a înscris din corner la Konyaspor, învingînd-o cu 1-0 pe Beșiktaș. Acela a fost eșecul care a provocat concedierea lui Slaven Bilici

Iordănescu poate și zîmbi, după atîtea vești proaste legate de stranieri. Gabi Torje s-a integrat rapid la noua echipă, Osmanlispor, joacă bine și înscrie. Și nu orice gol, ci unul impresionant, neașteptat.

Luni, la al doilea său meci oficial, "tricolorul" a învins-o pe Galatasaray chiar la Istanbul. 2-1. În minutul 50, a decis partida. Aflat la 30 de metri de poartă, lateral stînga, aripa în vîrstă de 25 de ani a vrut inițial să centreze. Dar, cu privirea sus, realizînd într-o clipă ce se petrece pe teren, a luat o altă decizie. A tras direct, o "torpilă" spre colțul scurt. L-a ajutat și Muslera, goalkeeperul Galatei, avansat pe linia careului mic și care a realizat tîrziu ideea românului. Doar a șters mingea, n-a oprit-o.

"Ca să dai gol dintr-o asemenea poziție, trebuie să ai mare noroc. Am văzut portarul ieșit în față, am șutat și am avut șansă", a explicat Torje în presa turcă. Însă nu e la la prima execuție surprinzătoare.
La sfîrșitul sezonului trecut, cînd juca la Konya, Gabi a vizat poarta direct din corner la deplasarea cu Beșiktaș. A înscris, alb-verzii au cîștigat cu 1-0 la Istanbul. Iar acel gol a provocat demiterea antrenorului advers, Slaven Bilici, ajuns acum la West Ham.

3 goluri antologice în Turcia

  • 13 septembrie 2014, Konya - Balikeșir 2-0

Semifoarfecă de mare efect de la 17 metri lîngă bară

  • 18 mai 2015, Beșiktaș - Konya 0-1

Șut din corner, cu mult efect (ajutat și de vînt), la colțul scurt

  • 24 august 2015, Galatasaray - Osmanli 1-2

Bombă de la 30 de metri, lateral stînga, surprinzătoare

6 goluriși 5 pase decisive a reușit Torje sezonul trecut la Konyaspor în campionat și Cupa Turciei

Plătește Osmanli 3 milioane?

În acest sezon, Torje e împrumutat de Udinese la Osmanlispor. Dacă vor dori să-l păstreze vara viitoare, turcii vor plăti 3 milioane de euro pentru un transfer definitiv. Și atacantul va avea un contract pe 3 ani, valabil pînă în 2019.

A debutat și Rusescu

Transferat pe 3 ani la Osmanli, după ce și-a reziliat contractul cu FC Sevilla, Raul Rusescu a debutat luni la alb-violeți. A intrat în minutul 61, în locul lui Serdar, care deschisese scorul cu Galata. Tot la echipa din Ankara, Takayuki Seto l-a schimbat pe Torje (79), iar Szukala a rămas pe bancă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.