Nationala

Mircea Pascu rememorează relația fotbalistică româno-maghiară din anii '80: "Ungurii nici în amicale nu ne voiau"

Articol de Marius Mărgărit  —  Thursday 3rd of September 2015 12:00

Fostul șef al fotbalului românesc povestește cum maghiarii evitau cu orice preț selecționata României

Invitat de FRF la partida de la Budapesta, Mircea Pascu, 81 ani, vorbește cu nostalgie despre generația "tricoloră" a anilor '80: "De cînd a venit domnul Burleanu președinte, am fost mereu chemat la meciurile primei reprezentative de pe Arena Națională. Dar e prima dată cînd merg și la o întîlnire din străinătate. Îmi amintesc că în anii '80, cît timp am fost vicepreședinte sau președinte al FRF, am încercat de nenumărate ori să facem amicale cu ungurii. Mereu ne evitau. Atît de buni eram!".

Pascu spune că, deși pe hîrtie Ungaria era superioară, maghiarii știau ce poate România și nu voiau să-și strice palmaresul: "Noi aveam o generație de excepție pe atunci, iar ei nu voiau să-și strice palmaresul cu noi. Chiar dacă ne dominau în meciurile directe all-time, tot le era frică. Pînă la urmă, i-am prins în oficiale și am început să-i batem. Să reglăm conturile și în statistici. Sper ca și acum să facem la fel".

Merg separat

Deplasarea suporterilor români la Budapesta nu se va face în mod organizat. Susținătorii "tricolorilor" vor merge în Ungaria separat, însă vor trebui să se prezinte în puncte prestabilite de către autorități, în Piața Deak Ferenc, mîine, între orele 15:00-17:00. Aproximativ 2.000 de fani "tricolori" se vor afla pe Groupama Arena mîine seară.

"Important e rezultatul, nu orgoliul"

Căpitanul "tricolorilor", Răzvan Raț, a prefațat duelul cu Ungaria de mîine seară. "Ne pregătim intens pentru acest meci. E o partidă mai specială prin prisma rezultatului decît a orgoliului. Ne poate duce pe culmile gloriei sau ne poate îngropa. Eu cred că 3 puncte rezolvă ecuația calificării", a spus fundașul de 34 de ani la DigiSport.

Amenzi drastice

Ultrașii unguri și-au făcut încălzirea în campionatul intern pentru meciul de vineri. Facțiuni ale echipelor Videoton şi Debrecen au afișat mesaje jignitoare la adresa României și au scandat diverse lozinci ultra-naționaliste. Federația maghiară a pedepsit aceste evenimente, cu amenzi cumulate de 3,2 milioane de forinți (45.000 de lei).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.