Nationala

Primul club de fotbal care se implică în criza refugiaților + Situație de risc maxim în Ungaria: informații de ultimă oră de la trimișii GSP

Foto din Ungaria, de la Raed Krishan (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 septembrie 2015

Germania este țara din Europa care se confruntă cu cel mai mare val de imigranți, iar cel mai puternic club al nemților a decis să se implice.

Bayern anunță azi pe site-ul oficial că va înființa o tabără de antrenament pentru refugiații ajunși în Munchen, în care va oferi clase de limba germană, mese și echipament sportiv. De asemenea, bavarezii vor dona și un milion de euro pentru proiectele de susținere a imigranților.

GAZETA, ÎN MIJLOCUL EVENIMENTELOR DIN UNGARIA

Gazeta a stat de miercuri după-amiaza pînă joi dimineața alături de refugiații din Budapesta. Trimișii speciali ai ziarului, Răzvan Luțac și Raed Krishan, informează că autorităţile vor trimite circa 3.000 de oameni de ordine şi poliţişti în zona stadionului, în drumul fanilor români şi la gară, unde suporterii se vor întîlni cu imigranţii de pe peroane.

Aautorităţile maghiare le-au permis refugiaţilor, azi, să intre în incinta gării. Asta la mai bine de 30 de ore după embargoul care înfuriase mulţimea de imigranţi. Bărbaţi, femei şi copii au luat cu asalt peroanele. Surpriză, însă. La "plecări" nu figura nici un tren cu destinaţie internaţională. Unii dintre refugiaţi au urcat într-n tren care mergea spre graniţa cu Austria. Unii au fost coborîţi şi trimişi în tabăra de la Bicske, iar alții refuză să se dea jos!

Ei protestează, bat cu pumnii în vagoane și acuză că le sînt încălcate drepturile omului.

Nu rata un reportaj amplu despre criza din Ungaria și imagini cutremurătoare, mîine, în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.