Nationala

Înapoi spre viitor » România U21 a pierdut lamentabil meciul cu Bulgaria, scor 0-2

Articol de Marius Mărgărit  —  Saturday 5th of September 2015 12:00

După o primă repriză în care n-au contat în ofensivă, "tricolorii", rămaşi şi în 10, au dominat, dar fără să pună în mare pericol victoria oaspeţilor.

"Tineretul" a reuşit să strice debutul en fanfare, 3-0 cu Armenia, din preliminariile CE din 2017. Ne temeam de Danemarca, dar aseară, la Tîrgu-Mureş, elevii lui Cristi Dulca s-au lovit ca de zid de Bulgaria, o formaţie ce a dat senzaţia că nici n-a forţat prea mult pentru cele 3 puncte.

Românii au început într-un ritm lent partida şi, extrem de repede, vecinii de la sud de Dunăre au simţit că e loc de victorie. Abia se scursese un sfert de oră şi Mincev a deschis scorul, din mijlocul careului, după ce l-a lăsat spectator pe Boldor.

"Tricolorii" n-au fost capabili să riposteze. Iar bulgarii şi-au permis şi luxul să-l culce de două ori pe Cojocaru, însă Bălaşa a respins de pe linia porţii şutul lui Borislav Ţonev (32).

Noi ratăm, ei marchează

Nici după reluare lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Lenţi, fără idei şi fără forţă, cu o linie de mijloc apatică, în care Mitriţă a fost mai mult absent, România n-a reuşit mare lucru, mai ales că a rămas în 10 după faultul lui Tăbăcariu (54).

Manea şi, mai ales, Puşcaş au avut ocaziile egalării, dar atît. Pe o contră, Kolev l-a driblat ca-n curtea şcolii pe pasivul Boldor şi a făcut simplu 0-2. Un rezultat care pune din nou, din startul preliminariilor, un mare semn de întrebare în privinţa şanselor de calificare la Euro.  A devenit aproape o obişnuinţă.

"A fost un meci pe care trebuie să-l uităm cît mai repede. N-am avut atitudine, n-am avut ritm, am făcut prea multe greşeli. A fost şi mai greu cînd am rămas în 10, chiar dacă am fi putut egala și-n aceste condiții. Trebuie să ne revenim marţi, în Armenia, să rămînem în cărţile calificării!"
Cristian Dulca, selecţioner România U21

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.