Formula 1

Momente ciudate în timpul cursei de la Monza » Hamilton riscă o penalizare sau chiar descalificarea!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 06 septembrie 2015

Lewis Hamilton a cîștigat categoric Marele Premiu al Italiei, însă riscă o penalizare sau chiar descalificarea, deoarece unul dintre pneurile monopostului său a avut o presiune mai mică decît cea minimă stabilită de Pirelli.

În timpul cursei au avut loc mai multe schimburi de mesaje ciudate între Hamilton şi echipa sa. Inginerii Mercedes i-au transmis să forţeze pentru a pune o diferenţă de timp cît mai mare faţă de Vettel.

Britanicul a rămas perplex, pentru că avea deja peste 22 de secunde avans. "Nu pune întrebări, îţi vom explica la final, avem nevoie de timpi pe tur cît mai buni", i s-a spus de la boxe pilotului.

Hamilton s-a conformat, apoi a anunţat că a ajuns la maximum: "Nu am de unde să scot mai mult. Ce ar trebui să fac?". "Fă doar ce faci, nu e nevoie să-ţi asumi alte riscuri", i s-a răspuns, iar campionul mondial a reuşit să treacă linia de sosire cu un avans de 25.042 secunde faţă de Sebastian Vettel şi cu peste 47 de secunde faţă de Massa şi Bottas, clasaţi pe locurile 3, respectiv 4.

După cursă, FIA a anunţat că Mercedes face obiectul unei investigaţii, deoarece nu a respectat presiune minimă în pneuri stabilită de producătorul Pirelli. Explicîndu-se astfel reacţia celor de la Mercedes din timpul cursei, care ar fi anticipat o penalizare.

Hamilton e liderul clasamentului general şi şansele ca el să mai piardă titlul sînt minime.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.