Diverse

EXCLUSIV GSP Ce se întîmplă cu sala?! » Președintele Federației de Gimnastică vrea să-l viziteze pe Oprescu în arest: "E noaptea minții!"

Articol de Mirela Neag  —  Monday 7th of September 2015 12:00

După epopeea atribuirii lucrărilor de constructie a noii Săli Polivalente din București, care durează de 17 luni, arestarea edilului Capitalei l-a perplexat pe Adrian Soica, șeful FR Gimnastică.

Vestea reținerii de către procurorii DNA a primarului Sorin Oprescu, care a avut loc sîmbătă noaptea, a fost picătura care a umplut paharul cu răbdare a lui Adrian Stoica, președintele FR Gimnastică.

Pentru oficialul federal, anul 2015 a fost un adevărat test al nervilor, acesta așteptînd în zadar să fie scoasă prima lopată de pămînt din ceea ce ar urma să fie fundația noii Săli Polivalente din cadrul CSNB Lia Manoliu.

După 17 luni de licitații și contestații, Primăria București urma să anunțe în septembrie compania Astaldi drept cîștigătoare.
La începutul lui 2014, FRG a depus dosarul de candidatură a Bucureștiului pentru Europenele feminine și masculine din 2017, eveniment pentru care Primăria Capitalei s-a angajat să fie partener.

Întîrzierea demarării lucrărilor l-au determinat pe președintele Federației Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, să solicite o întrevedere cu primarul Sorin Oprescu pentru a primi garanții că sala va fi gata la timp pentru găzduirea CE 2017. Întîlnirea dintre Oprescu și Guelzec a fost stabilită pentru ziua de 23 septembrie.

- Domnule Stoica, duminică noaptea judecătorii se vor pronunța asupra cererii procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului Oprescu.
- Este greu de crezut că primarul va fi luni liber! Vorbim doar de flagrant de luare de mită!

- Și cum rămîne cu întîlnirea dintre Oprescu și președintele federației europene?!
- Cum să rămînă? Ca naiba! Omul vrea neapărat să vină la București să se întîlnească cu primarul Bucureștiului! Ce să fac? Să solicit drept de vizită în arest?

- Vă aflați în situația ingrată de a-l anunța pe șeful FEG că primarul a fost arestat!
- Tot ce se întîmplă în România e de noaptea minții! Toată povestea cu sala polivalentă este o  telenovelă fără sfîrșit. Nici cel mai sumbru scenariu al meu nu arăta așa. Sîntem blestemați!

- Mai există planul de rezervă, cel cu sala de la Cluj!
- Nu știu ce să zic. Cei de la Federația Europeană au rezerve mari. Noi am candidat cu Bucureștiul. Schimbarea orașului gazdă implică o altă procedură, trebuie un nou vot în structurile organizației europene. Nu e chiar așa de simplu. De aceea, Georges Guelzec a dorit să vină aici și să obțină asigurării că sala va fi gata la timp...

- Și ce o să faceți acum?
- O să transmit că aici, la București, lucrurile s-au complicat și că dacă doresc să desemneze o altă gazdă pentru Europene să o facă. Eu nu mai pot să continui acest demers în aceste condiții nebune. Nu mai rezist. Repet. Este ceva de noaptea minții! Asta-i România noastră!

Contracandidata, Aarhus

În cursa pentru candidatura CE 2017 au fost depuse două candidaturi: București și orașul danez  Aarhus. În ianuarie 2015, conducerea FEG a anunțat orașul cîștigator.

''Au fost emoții, desigur. Ceea ce este de subliniat este faptul că ne-a fost încredințată această organizare în condițiile în care noi ne-am angajat doar cu ... planuri în ceea ce privește existența unei săli de concurs. Este o dovadă a încrederii de care ne bucurăm, de credibilitatea cu care sîntem cotați pe plan'', a declarat Adrian Stoica după anunțul FEG.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.