Tenis

Stop joc. Să conștientizăm: ce înseamnă supervictoria Simonei Halep și calificarea în semifinale la US Open

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 10 September 2015

Simona Halep a trecut de Vika Azarenka în 3 seturi dramatice și a bifat o nouă performanță: semifinale la US Open, pentru prima oară în carieră. 4 borne care arată dimensiunea acestei victorii:

  1. Odată cu această calificare, Halep a atins faza semifinalelor la Roland Garros, Wimbledon și US Open, practic pe toate cele 3 suprafețe pe care se joacă în circuit. Singurul turneu de Mare Șlem în care nu a ajuns cel puțin în semifinale este Australian Open, acolo unde s-a oprit în sferturi;
  2. Simona a început să bată cu regularitate jucătoare cu nume. De la Angelique Kerber, Mladenovici sau Petkovici la Lisicki sau Azarenka, jucătoarea noastră arată că nu mai e impresionată de adversarele pe care le are în față. Trebuie subliniat că Vika are două turnee de Mare Șlem în palmares și este una dintre puținele jucătoare în fața căreia Serena Williams are emoții;
  3. Indiferent de cît de lung este meciul, Simona se ridică la înălțimea provocărilor. De la Wimbledon încoace, românca a evoluat în 6 meciuri disputate pe lungimea a trei seturi și le-a cîștigat pe toate! Halep este cea mai tînără semifinalistă de la US Open 2015, dar arată că a ajuns la un nivel de maturitate în joc care îi permite să dicteze ritmul în orice circumstanțe! În meciul cu Azarenka, Simona a avut 40 de lovituri direct cîștigătoare, dublu față de orice meci disputat pînă acum la New York, și 70% puncte cîștigate pe propriul serviciu, ceea ce îi arată adaptabilitatea și forța în fața unei adversare puternice!
  4. Halep a fost mereu admirată de oamenii implicați în tenis, însă aseară a stîrnit o furtună pe rețelele de socializare. Kim Clijters, Chris Evert, Mats Wilander sau Nick Bollettieri, oameni implicați în zeci de trofee de Mare Șlem, au fost fascinați de  jocul prestat de Simona. Prin spectacol și modestie, victoria senzațională a Simonei a pecetluit intrarea ei printre marile nume ale tenisului modern. Și e doar începutul.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.