Cupa Ligii

VIDEO 22 de penalty-uri! Viitorul şi Craiova au avut nevoie de 120 de minute şi de o serie nesfîrşită de lovituri de la 11m pentru a fi departajate

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday 11th of September 2015 12:00

Trupa lui Hagi s-a impus cu 9-8, după ce a executat cîte un penalty fiecare dintre jucătorii celor două echipe, inclusiv portarii. Albuţ a marcat, Straton a ratat

Viitorul a ajuns să-şi permită să odihnească mai bine de jumătate din echipa de bază şi chiar şi aşa tot să joace de la egal la egal cu una dintre formaţiile de top ale României. Hagi i-a odihnit pe toţi cei care au jucat la echipa naţională de tineret în "dubla" cu Bulgaria şi Armenia şi l-a pus deoparte şi pe fiul său, chiar dacă Ianis a fost ocolit de convocările lui Dulca.

Click aici pentru VIDEO!

Andrei Ivan, supermeci!

Craiova a venit fără Cârţu, sătul de ifosele patronului său, care se tot chinuia să-l demită şi nu ştia cum să facă. Fără antrenor, dar cu un "11" aproape de cel standard, însă n-a fost suficient. Bancu (9) şi Curelea (13) au ratat primele situaţii, Benzar a ripostat şi el cu un şut scos de Straton (22). Cam atît în prima repriză, iar după pauză nu s-a jucat Viitorul - Craiova, ci Viitorul - Andrei Ivan.

Puştiul Craiovei a făcut 45 de minute formidabile, timp în care, probabil, Cristi Ganea trebuie să fi blestemat ziua în care şi-a ales postul de fundaş stînga. Ivan a produs ocazii pentru colegi, a avut şi el o situaţie imensă, însă nu ratarea sa, a apărat Albuţ, cît mai ales preluarea şi pivotarea au impresionat la cel care în 2015 şi-a serbat majoratul.

Albuţ, cu 10 ani mai experimentat ca Straton

0-0 după 90 de minute. Prelungirile au însemnat multă prudenţă şi puţin fotbal. Apropo, o idee pentru LPF, cea care organizează această competiţie. Măcar în această fază, dacă nu şi în "sferturi", ar fi indicat să se treacă direct la loviturile de departajare dacă după 90 de minute scorul e egal.

Şi ce serie palpitantă de penalty-uri am avut aseară! S-a mers cap la cap pînă cînd le-a venit rîndul celor doi portari, ambii amuzaţi şi ei de situaţie. Anii şi experienţa lui Albuţ au contat. Goalkeeper-ul de 34 de ani al lui Hagi a marcat, în timp ce lui Straton, cu aproape 10 ani mai tînăr, i-au tremurat genunchii şi a trimis mingea mult peste poartă. A fost al 22-lea penalty!!!

Dialog amuzant Hagi-Balaci

În minutul 32, Nicoliţă a fost faultat la mijlocul terenului, însă apucase să-i ofere o pasă bună lui Chiţu, care plecase singur spre poarta adversă. "Centralul" meciului a fluierat fault, lucru care l-a înfuriat pe Gică Hagi, aflat deasupra băncii de rezerve, fiind suspendat, dar la doar cîţiva metri distanţă de faza respectivă. "Lasă avantaj!, de ce nu laşi avantaj?", i-a strigat Hagi. Marian Balaci l-a auzit, a ridicat privirea către el şi i-a răspuns: "Fiindcă am greşit! Am greşit!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.