Nationala

Atenție, "tricolori"! Sînteți monitorizați! UEFA va introduce pașaportul biologic de pe 1 ianuarie

Chiricheș, 25 de ani, 34 de selecții la "națională", va putea fi testat la Napoli de specialiștii trimiși de UEFA

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday 12th of September 2015 12:00

Prin acest act nou de identitate, creat de Agenția Mondială Antidoping în 2008, sportivul va avea toate analizele de sînge și urină arhivate, iar oscilațiile mari atrag atenția investigatorilor. Poate fi dopat!

În curînd, fotbalul nu va mai fi tratat cu aceeași larghețe în problema dopingului! Ieri, forul continental a dezvăluit că, începînd de la 1 ianuarie 2016, va introduce în competițiile sale pașaportul biologic.

Un profil special, ce conține examenele de sînge și urină, creat de WADA în urmă cu 7 ani pentru a depista mai ușor sportivii care apelează la substanțe interzise.

Pentru că toate rezultatele vor fi arhivate într-o bază de date, și oscilațiile mari apărute la un test te pot pune cu spatele la zid. Cu bănuiala de dopaj. "Ce nu e detectat prin analiză directă poate fi descoperit prin modificările din pașaportul biologic", susține Michel D'Hooghe, președintele Comisiei Medicale UEFA.

"Din 2016, echipele vor fi localizate permanent, eșantioanele vor fi conservate pe termen lung, iar jucătorii vor fi controlați și în timpul competițiilor, și în afara lor", a anunțat UEFA.

Prima întrecere, Campionatul European. "Toți fotbaliștii susceptibili de a fi convocați pentru turneul final vor fi supuși examenelor de sînge și urină de la 1 ianuarie. Iar echipele vor face toate testele în cantonamentele dinaintea Euro, dar și după sosirea în Franța".

"Vom avea cel mai mare program antidoping la Euro. Vor fi teste de sînge și urină la toate meciurile"
comunicat UEFA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.