Tenis

Duelul așteptat » Novak Djokovici și Roger Federer vor lupta pentru titlul de la US Open

Djokovici (stînga) l-a învins pe Federer, cu 7-6, 6-7, 6-4, 6-3, în finala de la Wimbledon 2015

Articol de Mirela Neag  —  duminică, 13 septembrie 2015

Numărul 1 mondial, Novak Djokovici, și numărul 2, Roger Federer, se vor înfrunta în lupta pentru titlu.

Semifinalele masculine n-au adus pasiunea, intriga și suspansul atît de dorite în fazele avansate ale turneelor de Mare Șlem.

Djokovici l-a învins pe deținătorul titlului, Marin Cilici, cu 6-0, 6-1, 6-2, în timp ce Federer a trecut de compatriotul său Stan Wawrinka, 6-4, 6-3, 6-1. Primii doi jucători ai lumii vor scrie azi încă un capitol al rivalității lor în locul în care s-au înfruntat pentru prima dată într-o finală majoră.

Era 2007 și elvețianul se impunea în trei seturi strînse. În cei 8 ani scurși de atunci, multe s-au schimbat. Roger revine în ultimul act la New York după 6 ani, Novak a cucerit titlul doar o dată, în 2011, disputînd alte trei finale, 2010, 2012 și 2013.

Cei doi s-au întîlnit și în lupta directă pentru trofeu la Wimbledon, sîrbul impunîndu-se în patru seturi. "Să mă duelez cu Novak a fost mai simplu, mai direct decît cu alți jucători. Asta îmi place la această rivalitate. Simt că nici el nu are nevoie să-și ajusteze jocul cînd se află în fața mea. Ambii ne putem domina, e foarte strîns", a spus Federer, care l-a învins pe Djokovici recent pe hard, în finala de la Cincinnati.

Liderul mondial a explicat că se simte bine fizic și că două zile de pauză l-au ajutat să se recupereze fizic după ce a avut două meciuri în sesiunea de seară.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.