Tenis

Misiune îndeplinită: Flavia Pennetta a cîștigat fără multe emoții US Open 2015, după care S-A RETRAS din tenis!

Flavia Pennetta a cîștigat primul ei Grand Slam din carieră, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor   —  sâmbătă, 12 septembrie 2015

Flavia Pennetta a cîștigat finala 100% italiană de la US Open, disputată în compania Robertei Vinci, scor 7-6 (4), 6-2. În vîrstă de 33 de ani și număr 26 mondial, Pennetta a bifat prima victorie din carieră într-un Mare Șlem, dar și ultima: "Așa îmi iau adio de la tenis. Nu mă gîndeam că o să termin vreodată într-o manieră mai plăcută. De ce? Pentru că trebuie să lupți în fiecare zi, iar uneori nu am puterea să o fac. E mai bine așa!"

Sub privirile premierului italian Matteo Renzi, Flavia Pennetta a fost prima care a rupt echilibrul la 4-3, dar a fost întoarsă repede din drum de Roberta Vinci. Scorul s-a nivelat la 5-5, 6-6, după care a urmat un tiebreak aprins. Pennetta a fost cea care și-a ținut mai bine nervii în frîu și a închis tiebreakul la 4.

A urmat un start de set foarte agresiv din partea învingătoarei Simonei Halep. Pennetta a urcat la fileu, a căutat unghiuri ideale și, în 10 minute, s-a distanțat la 3-0. Un al doilea break a părut că va scurta partida, dar Vinci a avut o răbufnire de orgoliu și a bifat imediat un rebreak, 4-1 Pennetta. 

Vinci a încercat să întoarcă meciul, dar Pennetta și-a apărat serviciul și a închis meciul, scor 6-2.


Pennetta este cea mai în vîrstă campioană în premieră de Mare Șlem din Era Open.

11turnee a cîștigat în carieră Flavia Pennetta. Palmaresul ei mai include și 4 Cupe Fed, alături de echipa națională a Italiei

28

de lovituri direct cîștigătoare a avut Flavia Pennetta, cu 7 mai mult ca adversare sa

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.