Liga 1

Adio, tinerețe! "Puștii" lui Hagi sînt la același nivel cu Steaua: cum s-a schimbat media de vîrstă a Viitorului

Articol de Vlad Nedelea  —  marţi, 15 septembrie 2015

Viitorul lui Gică Hagi traversează un sezon fantastic fiind pe locul 2 după 10 etape, cu 19 puncte, la doar o lungime de Astra Giurgiu, cu care împarte prima poziție cînd vine vorba de goluri marcate, 20 la număr.

Față de anii trecuți, media de vîrstă a echipei tip a lui Gică Hagi nu mai este de mult una foarte scăzută. 24,4 ani este media celei mai bune formații pe care Gică Hagi o poate alinia, medie pe care o împărtășește cu Steaua.

E adevărat  că de pe banca Viitorului vin în mare parte puști, exceptînd cîteva nume cum ar fi Kevin Boli (24 de ani), Bănel Nicoliță (30 de ani), Vlad Achim (26 de ani) sau Aurelian Chițu (24 de ani).

În schimb, de pe banca Stelei vin în mare parte jucători ceva mai experimentați: Niță (28 de ani), Alcenat (29 de ani), Breeveld (28 de ani), Aymen Tahar (25 de ani), Hamroun (26 de ani).

Practic, singurii tineri care mai apar ocazional în echipa Stelei sînt: Tudorie (19 ani), Enceanu (21 de ani), Mihalcea (16 ani) și Carp (21 de ani).

Echipele luate în calcul:

Viitorul: Rîmniceanu - Ciupe, Mitrea, Hodorogea, Cr. Ganea - I. Filip, Cernat, R. Marin - Ianis Hagi, Fl. Tănase, Aganovici

Media de vîrstă a echipei de sus: 24,4 ani

Media de vîrstă a lotului: 23,7 ani

Steaua: Cojocaru - Papp, Toșca, Varela, Guilherme - L. Filip, Muniru - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu - Tade

Media de vîrstă a echipei de sus: 24,4 ani

Media de vîrstă a lotului: 24,1 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.