Liga Campionilor

VIDEO Corespondență din Madrid » Ronaldo și arbitrul n-au avut respect: trupă lui Lucescu a fost umilită pe Bernabeu, 0-4

Ronaldo celebrează cel de-al treilea său hat-trick în Ligă. În plan secund, Kucer e un monument de dezamăgire

Articol de Daniel Nanu  —  Wednesday 16th of September 2015 12:00

Golgeterul all-time al Ligii a doborît Șahtiorul, dar croatul Bebek a pus umărul, oferindu-i cadou primul 11 metri. Verdictul fusese dat însă după ce Stepanenko a văzut ”roșu”!

"Un singur lucru vreau: să fiu respectat. Nu am simțit acest respect cînd am jucat cu echipele de top ale Europei, Bayer, Manchester United, Bayern sau Chelsea", ceruse Mircea Lucescu luni, la conferința de presă.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

În infernul de pe Bernabeu, unde imnul "Hala Madrid y nada mas" te furnică pe șira spinării, Șahtior nu l-a primit nici cu Real (0-4), într-o seară în care totul i-a fost potrivnic.

Seara cadourilor

Grijile îl asaltează pe Il Luce de la încălzire. Kucer îi dă emoții cu problemele sale musculare, dar rămîne titular. Este atîta nevoie de el în fața armadei lui Benitez! Madridul atacă, "minerii" nu fac baricade, ocaziile se lasă așteptate. Doar pînă în minutul 13. Călcîiul lui Bale, prins de Piatov, dă semnalul asediului.

Imediat, portarul ucrainean e lăsat singur cu Benzema - servit fin de Modrici, care-l driblase pe Kucer -, dar francezul se pierde în fața golului, șutînd "peste". Nici Ronaldo nu pare mai precis. Nea Mircea are și norocul în bagaj. Scapă un pic de iureș și-și împinge echipa în atac. Se văd parcă mai multe tricouri portocalii în terenul alb, dar nu se leagă acțiuni periculoase.

Trebuie însă mai puțin respect față de titanii Ligii. Și un portar demn de acest nivel. Oricine doar  Piatov nu! Bezmetic și gafeur cu Rapid Viena, el creează tontogolul etapei. Scapă ilar o minge centrată de Isco și lăsată de Rakitici, invitîndu-l pe Benzema să scuture plasa: 1-0. Și continuă seara cadourilor. E rîndul lui Kucer să lufteze. Noroc că Ronaldo a folosit muniția cu Espanyol!

Repriză în "zece"

Am pomenit de noroc? Nu mai e cazul cînd loviturile vin pentru Lucescu din interior. Imediat după pauză, își amintește de returul cu Bayern. Stepanenko își lasă colegii în "zece", iar la 4 minute e pusă definitiv la pămînt de brigada croată.

Darul, servit acum de arbitri, nu e refuzat de Ronaldo: 2-0 și respectul rămîne interzis esticilor. Portughezul nu poate marca în seara asta decît de la 11 metri și o mai face o dată fără ezitare, după ce Gladki ratase cu capul prima ocazie a "minerilor".

Nea Mircea e resemnat pe margine. A trăit prea multe în fotbal ca să spere în miracole, așa că îi scoate pe brazilienii Taison și Marlos, printre puținii care au mai mișcat. Doar Real e pe teren, iar Ronaldo face totuși hat-trick-ul, punînd capul după ce Piatov a respins în față torpila lui Marcelo. Abia în minutul 90+3 se vede Alex Teixeira, cu primul șut cadrat, lob scos de sub bară de Navas!

Raț, Regele și "Guriță"

Printre cei 80.000 de spectatori de pe Bernabeu s-au aflat aseară Răzvan Raț, fostul jucător al "Luce" la Șahtior, acum la Rayo, și Cosmin Contra, care a comentat pentru Dolce. La meci a asistat și fostul Rege Juan Carlos, mare fan blanco, întîmpinat la sosire în fața stadionului de președintele Realului, Florentino Perez.

Un penalty inventat, altul corect

Mircea Lucescu n-a avut noroc nici aseară cu arbitrii. În minutul 54, "centralul" Bebek a inventat un penalty pentru Real, la solicitarea lui Ronaldo și la semnalizarea eronată a arbitrului de poartă. Mingea șutată de portughez l-a lovit în spate pe Srna, nu în mînă, așa cum indicase CR7. La a doua lovitură de pedeapsă acordată Realului, henț Azevedo, Bebek a judecat corect.

Justă și eliminarea lui Stepanenko, în minutul 50, pentru două "galbene". Primul încasat pentru un fault asupra lui Ronaldo (32), al doilea tot pentru un fault, din spate, la Sergio Ramos.  

Trei "rupți": Bale, Varane și Ramos

Rafa Benitez a pierdut dintr-un foc trei jucători importanți. Bale a ieșit primul (31), cu o leziune musculară, urmat de Varane, înlocuit la pauză din cauza unei contuzii la gleznă. Iar Sergio Ramos a acuzat dureri mari la umăr, după o căzătură, și a părăsit terenul în minutul 59.

”Două penaltyuri rușinoase”

Mircea Lucescu a spus după meci că Real nu avea nevoie de ajutorul arbitrilor ca să cîștige. "În partidele cu echipele mari am fost întotdeauna dezavantajați. Și anul trecut cu Bayern, și cu Juventus în două partide. Collina ar trebui să se gîndească bine, sînt două tipuri de arbitraj. Nu se poate, e incredibil cum a dat penaltyurile. La primul, l-a lovit în spate! Al doilea, la fel, întîi a atins cu mîna Carvajal, au recunoscut și jucătorii lui Real. Nu e posibil la un asemenea nivel ca arbitrii să interpreteze fazele în funcție de reacția publicului!", a spus antrenorul lui Șahtior. Care a acuzat brigada croată de "lipsă de respect față de jucători, de joc și de munca noastră".

499 de goluria marcat Ronaldo ca jucător profesionist pentru Real, Man. United, Sporting și pentru naționala Portugaliei

11 goluridin penalty are Ronaldo în Ligă, nou record al competiției. În total a marcat 80 de goluri, întrecîndu-l pe Messi (77)

1 șutpe poartă a expediat Șahtior în 90 de minute. Real, în schimb, a cadrat 9 din 25

REAL MADRID - ȘAHTIOR    4-0

(Benzema 30, Ronaldo 55, 63 ambele din penalty, 81)

REAL: Navas - Carvajal, Varane (46 Pepe), Ramos (59 Nacho), Marcelo - Modrici, Kroos - Isco, Bale (31 Kovacici), Ronaldo - Benzema. Antrenor: R. Benitez

ȘAHTIOR: Piatov - Srna, Kucer, Rakițki, Azevedo - Fred, Stepanenko - Marlos (74 Kovalenko), Alex Teixeira, Taison (67 Malișev) - Gladki (82 Bernard). Antrenor: M. Lucescu

A arbitrat: Ivan Bebek (Croația)
Eliminat: Stepanenko (50)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.