Liga Campionilor

FOTO Rasism împotriva lui Hațegan » Fanii lui Arsenal îl atacă pe român pe Twitter. Avertisment și de la Porumboiu

+5 Foto
Hațegan, care l-a avut observator UEFA pe fostul arbitru Nikolai Levnikov, îi arată cartonașul roșu lui Giroud, care reacționează furibund // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday 18th of September 2015 12:00

Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Giroud, la Dinamo Zagreb - Arsenal 2-1, și "tunarii" îl contestă, în frunte cu Wenger. Porumboiu îi atrage atenția: "Nu tragi cu pistolul de cartonașe!"

În 17 minute (23-40), "centralul" arădean i-a dat două "galbene" atacantului lui Arsenal. Unul pentru proteste, altul pentru "un fault de joc, care n-a avut agresivitate. O sancțiune la limita de sus a severității", spune Porumboiu.

Primul meci al lui Ovidiu Hațegan în grupele Ligii, după promovarea în elita arbitrajului UEFA, și prima controversă. Miercuri, "centralul" în vîrstă de 35 de ani l-a eliminat înainte de pauză pe Giroud, vîrful lui Arsenal, cu două "galbene" în numai 17 minute.

De la "Fuck" la "Ești nebun?"

Cartonaș 1 (23'). Giroud s-a înălțat la un duel aerian în terenul advers, însă Antolici n-a mai sărit; francezul a atins mingea, dar l-a și lovit pe căpitanul croat (foto 2). Hațegan a dictat fault în atac, înfuriindu-l pe Giroud, care a protestat vehement. "Fuck!" s-a văzut clar pe buzele nemulțumitului. "Oprește-te!", i-a strigat arbitrul. Și "galben".

Cartonaș 2 (40'). Aflat aproape de propriul careu, Giroud a încercat să-l blocheze pe Ivo Pinto. Fostul fundaș de la CFR a înțepat balonul înaintea lui, iar reacția atacantului a venit tîrziu. Pe coapsa lui Pinto (foto 3). Văzînd al doilea "galben", urmat de "roșu", eliminatul a luat foc. "Ești nebun?", i-a făcut semn arbitrului, arătînd spre cap.

"N-am înțeles arbitrul"

Pe margine, Wenger gesticula nervos lîngă Ghinguleac, al 4-lea oficial. S-a dezlănțuit la conferință:

"Eliminarea a fost o decizie dură. Arbitrul s-a pripit, a greșit. Nici noi n-am fost în formă, dar nici arbitrul"

Managerul a detaliat: "La primul cartonaș, nici n-a fost fault, dar e vina lui Giroud, nu trebuia să protesteze. La al doilea, n-am înțeles arbitrul. Jucătorul meu a avut ghinion, a fost un accident, n-a vrut să-l lovească, atacul n-a avut răutate, Giroud nu merita să fie eliminat".

"Fault fără agresivitate"

Ieri, la o zi după meci, Adrian Porumboiu a comentat prestația lui Hațegan. "Să învețe ceva: în Ligă, nu tragi cu pistolul de cartonașe!".

Fostul arbitru FIFA a elaborat: "Al doilea «galben» a fost după un fault de joc, fără agresivitate, fără să-i pericliteze integritatea jucătorului. O sancțiune la limita de sus a severității".
"Hațegan are o problemă cu sancțiunile disciplinare", a observat Ion Crăciunescu.

Amintind de precedentul meci al arbitrului, Chiajna - Botoșani. Pe 12 septembrie, Popovici l-a agresat din spate pe Serediuc (Concordia), lovindu-l în zona gîtului. Eliminare? Nu! Doar "galben". Vinovatul a recunoscut însă: "Meritam «roșu»!".

Amenințat pe Twitter de rasiști

Ziarele britanice n-au fost atît de dure. "Poate că faultul la al doilea cartonaș a fost inofensiv, dar arbitrul Hațegan l-a judecat altfel. L-a văzut cinic", a comentat Daily Mail. În schimb, fanii lui Arsenal au inundat Twitter-ul cu atacuri rasiste extrem de violente: "Țigan prost. Întoarce-te în țara ta!" sau "Sper să mori curînd, Hațegan, rahatule!" sau "Ești un idiot orb!".

Gheorghe, perfect la ofsaid

Brigada română a avut și două faze foarte dificile de ofsaid. Ambele pe partea asistentului Sebastian Gheorghe, ambele judecate perfect. În minutul 24, la golul de 1-0, croatul Pivarici a primit mingea la limita ofsaidului, a scăpat singur și a înscris. Era pe linie cu ultimul fundaș advers (foto 4).

La fel, în minutul 79, cînd a redus scorul (2-1), Walcott a fost lansat dintr-o poziție corectă (foto 5). De fiecare dată, Gheorghe a fost excelent plasat.

6,5a fost nota primită de Hațegan în cotidianul italian Gazzetta dello Sport; tabloidul britanic Daily Mail i-a dat 6

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.