Rugby

Corespondență din Londra » România are motive să se teamă! Franța, victorie clară cu Italia, 32-10 » Caz incredibil! Publicul a schimbat o decizie

Articol de Marian Ursescu  —  Sunday, 20 September 2015

Pe tricolori îi aşteaptă un meci infernal pe 23 septembrie, pe Stadionul Olimpic, din Londra. Franţa, adversara României în primul meci din grupa D, a făcut aseară o partidă foarte bună contra Italiei, pe care a cîştigat-o cu 32-10.

Francezii au luat cu asalt Anglia. Din cei 80.000 de spectatori prezenţi aseară, pe Twickenham, mai bine de 50.000 au venit din Hexagon.

Marseilleza s-a auzit mai clar ca niciodată, iar elevii lui Philippe Saint Andre au prins aripi. I-au tocat mărunt pe italieni care nu au putut răspunde atacurilor.

Au greşit, iar transformerul Franţei, Frederick Michalak a punctat de fiecare dată. A fost 15-3 la pauză, cu Italia ajungînd de puţine ori în terenul de ţintă advers.

În partea a doua au venit şe eseurile, fiind mult mai mult spectacol. Mai întîi Rabah Slimani a punctat pentru Franţa, apoi Givanbatista Venditti pentru Italia. La 25-10, Franţa a căutat punctul bonus ofensiv, Italia pe cel devensiv.

Franţa a mai culcat o dată balonul în buturile italienilor, prin Nicolas Mas, iar victoria nu mai era pusă în discuţie, la 32-10. Ultimele minute au fost cele mai frumoase, cu cele două echipe atacînd pînă aproape de buturi, fără a mai reuşi însă să schimbe tabela.

Românii trebuie să se teamă după cum a arătat Franţa pe Twickenham, iar Italia nu a făcut nici ea un joc rău. În celălalt meci al grupei D, Irlanda a surclasat Canada cu 50-7. A fost 7-1 la eseuri, cu punct bonus reuşit de irlandezi.

Publicul a schimbat o decizie!

Incredibil, în minutul 10, francezii au culcat balonul în terenul de ţintă al Italiei. Centralul a cerut arbitraj video şi după discuţiile cu arbitrul-video a dictat eseu.

Încă o reluare pe ecranul stadionului şi reacţia publicului italian, care a început să fluiere, l-au făcut pe arbitrul central să mai ceară o reluare. Şi, de această dată, nu a mai fost eseu, decizie care a şi rămas!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.