Liga 1

Recital

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Poli a facut spectacol in primul meci oficial al noului sezon si a invins fara emotii o echipa nemotivata a Iasiului. Timisoara a asteptat doua luni pentru a-si razbuna frustrarile din finalul ultimului sezon, cind nu a prins nici macar o cupa europeana.

Defularea fotbalistilor s-a vazut inca din primele minute, cind alb-violetii au asediat poarta nefericitului Branet. Probabil dupa multe nopti nedormite, Uhrin Jr. a gasit cheia succesului pentru debutul sau in campionatul romanesc. L-a lasat pe banca de rezerve pe Aliuta, care parea titular incontestabil in perioada de pregatire si, a mutat decisiv cu Plesan.

Mijlocasul a fost cel mai bun de pe teren si a inscris primul gol al meciului in minutul 5, dupa o cursa pe dreapta a lui Gigel Bucur, mingea fiind deviata in poarta de fostul rapidist Buta. Plesan (11), Ganea (24) si Karamian (38) din lovitura libera i-au crescut pulsul lui Ionut Popa in prima repriza. Singura realizare a echipei sale a fost sutul inselator al fiului ratacitor Silvasan (13). Gigel Bucur a ridicat pentru a doua oara tot stadionul in picioare, dupa ce a impins mingea in poarta din patru metri (33).

"Dubla" Bucur
Iesenii au iesit mult mai decisi de la vestiare si au presat poarta lui Popa, Sfirlea dindu-i mari emotii. Acelasi Bucur le-a ingropat si ultimele sperante moldovenilor cu un sut sec la coltul scurt in minutul 56, totul prabusindu-se pentru oaspeti trei minute mai tirziu dupa eliminarea lui Ciobanu. Finalul i-a apartinut lui Ganea, care la primul meci la Timisoara a strins aplauzele stadionului, dupa ce a lovit bara din patru metri in minutul 66. Uhrin a visat frumos la deschiderea cortinei in Liga I, dar testul adevarat e saptamina viitoare, cu CFR Cluj.


Torje, racit
Dupa ce a fost titular in toate "amicalele" sustinute de timisoreni in pauza competitionala, Gabriel Torje a lipsit chiar de la meciul de debut in noul sezon al lui Poli. Mijlocasul de 17 ani nu s-a aflat nici pe foaia de arbitraj la intilnirea de ieri cu Poli Iasi, Torje racind in dimineata meciului si avind febra mare. In locul sau, antrenorul Uhrin l-a folosit pe banda dreapta pe nigerianul Abiodun. (Dana Surulescu)

Agitat
Tehnicianul ceh al lui Poli a fost extrem de agitat la primul sau meci in Liga I. Inca din primele minute, Uhrin jr. s-a postat la limita spatiului tehnic pentru a  le da indicatii jucatorilor. Antrenorul a strigat in permanenta la Alexa si compania. Nici golurile marcate de Plesan si Bucur nu i-au oferit liniste tehnicianului, care s-a plimbat in permanenta cu miinile in sold intre banca tehnica si marginea terenului. (Dana Surulescu)

Sustinut de familie
La primul sau meci in Romania, Uhrin a fost sustinut de sotie si de fiul sau, pe care il cheama tot Dusan, in virsta de 5 ani. Familia lui Uhrin a luat loc intr-una din lojele de la tribuna 0 a stadionului  "Dan Paltinisanu". Doamna Uhrin a urmarit cu atentie meciul, dar micutul Dusan a a dat semne de plictiseala la un moment dat, el profitind de agitatia de la pauza pentru a se juca printre loje. si internationalul Cosmin Contra a vizionat partida aseara de la una din loje. (Dana Surulescu)

Interes scazut
Fata de sezoanele precedente, cind stadionul "Dan Paltinisanu" gemea de lume la meciurile de debut ale alb-violetilor, ieri, elevii lui Dusan Uhrin au fost urmariti de 10.000 de spectatori la primul meci din acest sezon contra lui Poli Iasi. Nici in Peluza Sud asistenta nu a mai fost la fel de numeroasa, dar suporterii au incurajat echipa pe toata durata meciului. (Dana Surulescu)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.